Фаршировані печериці в горщику

Дуже смачне блюдо - печериці, фаршировані м'ясом, обсмажені і потім потушенные в грибному соусі.

Продукти
  • Печериці великі - 9 шт. (550 м)
  • Курячий фарш (м'ясо 1-го стегенця, пропущене через велику решітку м'ясорубки) - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир твердий - 50 г
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Масло рослинне - 4 ст. ложки
  • Вершки 10-15% - 300 мл
  • Крохмаль - 1 ст. ложка
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Яйця - 1 шт
  • Зелень рубана - 1 ст. ложка
Покрокове приготування
1 Фаршировані печериці в горщику, шаг 1

Гриби обтерти вологою серветкою. Відокремити ніжки від шляпок.

:)
2 Фаршировані печериці в горщику, шаг 2

Ніжки і цибулю дрібно порізати.

3 Фаршировані печериці в горщику, шаг 3

На 1 ст. ложці олії обсмажити половину цибулі, додати курячий фарш. Смажити, помішуючи 7-10 хвилин. Додати половину грибних ніжок. Згасити 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком. Додати тертий сир і вимкнути вогонь. Заважати до розплавлення сиру. Сир додаємо, щоб начинка була компактною і не випадали із грибів.

4 Фаршировані печериці в горщику, шаг 4

Нафарширувати капелюшки начинкою.

5 Фаршировані печериці в горщику, шаг 5

Обваляти фаршировані капелюшки в борошні, потім добре вмочити у збите яйце. Обсмажити на 3 ст. ложках олії з усіх боків.

6 Фаршировані печериці в горщику, шаг 6

Викласти обсмажені гриби на тарілку.

7 Фаршировані печериці в горщику, шаг 7

На що залишився в сковороді жирі обсмажити залишилися гриби з цибулею. Посипати їх крохмалем, перешкодити і залити вершками. Як тільки соус почне густіти - вимкнути вогонь.

8 Фаршировані печериці в горщику, шаг 8

У керамічний горщик викласти обсмажені шампіньйони і залити їх соусом. Посипати зеленню. Поставити в духовку і нагріти до 180 градусів. Гасити 15-20 хвилин.

9 Фаршировані печериці в горщику, шаг 9

Смачно як самостійну страву і з картопляним або макаронних гарніром.

10 Фаршировані печериці в горщику, шаг 10

Приємного апетиту!

Вгору