Фаршировані черепашки

11

Великі черепашки начинюються индюшиным фаршем і запікаються в духовці.

Продукти
  • Фарш индюшиный — 450 г
  • Сир моцарелла (подрібнений на тертці) — 240 г
  • Паста тапенада з оливок — 1-2 ч. л.
  • Томатне пюре — 2 склянки
  • Паста (макаронні вироби) «черепашки великі» (для фарширування) — 16 шт.
  • Олія оливкова — 3 ст. л.
  • Цибуля (рубаний) — 1 шт
  • Часник (рубаний) — 2 зубки
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Петрушка свіжа (рубана) — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати фаршировані черепашки:

1. Пасту відварити в підсоленій воді до стану аль-денте (злегка недоварені), згідно інструкції на упаковці. Осушити черепашки.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

3. У сковороді розігріти 2 ст. ложки оливкової олії, висипати цибулю і половину часнику, готувати на повільному вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім викласти в сковороду фарш, збільшити вогонь до середнього, готувати фарш, помішуючи, близько 8-10 хвилин. Додати томатну пасту, петрушку, половину сиру, сіль і перець. Зняти сковороду з плити.

4. У миску вилити томатне пюре, додати пасту тапенада, оливкове масло і часник. Половину цієї маси викласти у термостійку форму.

Шаг №2

5. Фаршем начинити варені черепашки, виставити фаршировані черепашки в підготовлену форму.

Шаг №3

6. Залити фаршировані черепашки залишилися соусом, накрити форму фольгою і помістити в розігріту духовку на 25 хвилин.

7. Дістати форму з духовки, видалити фольгу, посипати фаршировані черепашки залишилися сиром і знову поставити в духовку на 5 хвилин.

Вгору