Фаршировані баклажани

8

Традиційно всі господині звикли фарширувати баклажани у формі човника або рулетом, але я сьогодні хочу запропонувати зовсім інший рецепт фаршированих баклажанів, який ще не зовсім поширений і відомий.

Продукти
  • Свинина (або інше м'ясо) – 200 грам
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир твердий – 50 грам
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • будь-які Приправи
  • Масло будь-для смаження
Покрокове приготування

Шаг №1

Для приготування фаршированих баклажанів, вам знадобляться наступні продукти: баклажан, помідор, цибуля, м'ясо, твердий сир, сіль і прянощі. Якщо ви будете готувати страву для великої компанії, то візьміть більшу кількість продуктів.

Шаг №2

Як приготувати фаршировані баклажани:

Свинину промийте під проточною водою і перекрутіть на м'ясорубці. Якщо вам не можна жирне м'ясо, тоді замініть свинину телятину, курятиною або будь-яким іншим видом м'яса.

Шаг №3

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, перекрутіть на м'ясорубці і додати до м'ясного фаршу.

Шаг №4

Баклажан вимити, висушити і нарізати на кружечки, на чотири частини.

Шаг №5

З кожного гуртка з середини ножем видаліть м'якоть з насінням.

Шаг №6

М'якоть, яку вийняли з баклажанів, наріжте кубиками.

Шаг №7

Тепер беріться готувати начинку. Для цього поставте сковороду на плиту, налийте рослинне або будь-яке інше масло і нагрійте. Додайте свинячий фарш, перекручений ріпчасту цибулю, кубики баклажанів, сіль і будь-які прянощі. Я з спецій вибрала мелений мускатний горіх, порошок імбиру і чорний мелений перець.

Шаг №8

Надішліть сковороду на плиту і смажте всі продукти близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Шаг №9

Помідори помийте і поріжте кільцями товщиною близько 1-1,5 см.

Шаг №10

В жаротривку форму покладіть кільця помідорів.

Шаг №11

На помідори встановіть кільця баклажанів.

Шаг №12

Заповніть баклажани приготовленої начинкою.

Шаг №13

Натріть сир на крупній тертці і присипте їм баклажани.

Шаг №14

Форму закрийте кришкою або оберніть харчовою фольгою.

Шаг №15

Нагрійте духовку до 220 градусів і відправте на нього запікатися фаршировані баклажани на 30 хвилин.

Шаг №16

Подавати фаршировані баклажани потрібно в гарячому вигляді.
Всім смачного частування!

Вгору