Фарширована качка з вершковим соусом

10 4

Качка фарширується яблуками і хлібними крихтами, і подається з вершковим соусом.

Продукти
  • Качка (тушка) - 2 кг
  • Сухий сидр - 300 г (1,25 склянки)
  • Вершки жирні кулінарні - 60 г (4 ст. л.)
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • *
  • Для начинки:
  • Масло вершкове - 75 г
  • Свіжі хлібні крихти - 115 г
  • Яблука (чищені і різані кубиками) - 450 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Мелений мускатний горіх - за смаком
Покрокове приготування
1 Фарширована качка з вершковим соусом, шаг 1

Як приготувати качку, фаршировану яблуками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Приготувати начинку. У глибокій сковороді розігріти вершкове масло, висипати хлібні крихти і обсмажити до золотистого кольору. Викласти в сковороду з крихтами яблука, посипати сіллю, перцем і мускатним горіхом, добре перемішати і зняти сковороду з плити.

:)
2 Фарширована качка з вершковим соусом, шаг 2

2. Качку помити, просушити і обрізати зайвий жир. Натерти шкірку сіллю і начинити тушку хлібної начинкою, скріпити отвір шпажками.

3. Зважити фаршировану качку, щоб розрахувати час приготування (на кожні 450 грамів піде 20 хвилин приготування). Виделкою проколоти шкірку всій поверхні, щоб у час смаження виходив жир. Викласти фаршировану качку на ґрати, посипати перцем і помістити в розігріту духовку (внизу повинен стояти чистий лист).

4. Смажити качку, обчисленому відповідно часу, а за останні 20 хвилин до готовність дістати птицю і полити соком, який утворився в деку. (Залишився жир можна перелити в окрему форму, помістити в холодильник, а потім використовувати для смаження). Перекласти смажену качку в жароміцну форму, полити сидром та помістити назад у духовку, періодично поливаючи сидром.

5. Готову качку, фаршировану яблуками, дістати з духовки, накрити, щоб зберегти теплою.

6. Приготувати соус. Поставити форму з сидром на плиту і уварювати сидр на середньому вогні до 1/2 від загальної маси. Ввести в сидр вершки, посолити і поперчити за смаку.

7. З качки дістати начинку, а саму тушку порізати порційними шматочками. Подавати смажену качку з яблучною начинкою, полив вершковим соусом. Подавати відразу ж.

Вгору