Фарширована качка

11

Авторський рецепт. Качка у нас домашня, тому, може бути, не така м'ясиста, як в магазинах, але вона дуже смачна. Цей рецепт запеченої качки, фарширований рисом і грибами, — спільне авторство моєї мами і мене.

Продукти
  • Качка патрана — 1 тушка
  • Рис (довгозерний буде розсипчастий, круглий — більш липкий) — повна жменька
  • Гриби (у нас були розморожені маслюки) — 200 г
  • Цибуля ріпчаста невеликий — 1 шт.
  • Гірчиця (соус) — 1 ч. л.
  • Мед — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — трохи
  • Зелень свіжа
  • Часник — 5 зубчиків
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Спеції — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Для початку качку вимити, обмазати її сіллю, несильно.

Шаг №2

Поставити варитися рис до напівготовності.

Шаг №3

Сковороду розігріти, обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати гриби, обсмажити.
Зняти з вогню напівготовий рис, додати в сковороду. Тут додати сіль і спеції за смаком. Ми обійшлися тільки перцем. Все це обсмажити.

Шаг №4

Далі приготувати соус — змішати гірчицю, мед, дрібку солі, 1 ч. л. рослинного масла, 1 видавлений зубчик часнику.

Шаг №5

Далі викласти начинку в качку, додати свіжу зелень і увіткнути в рис 4 цільних зубчики часнику.

Шаг №6

Качку закрити, перев'язати. Обмазати медово-гірчичним соусом. Через меду деякі місця стануть вкрай зажаристыми, тому не поспішайте витягувати качку, думаючи що вона пригоріла.
Ми поклали качку в рукав.
Поставити качку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5-2 години.
Приємного апетиту!

Вгору