Фарширована щука в стилі ф'южн

10

Святкове страву на всі часи - фарширована щука. Це буде щука в стилі ф'южн (fusion) - інтернаціональний варіант.

Продукти
  • Щука (3-3,5 кг) - 1 шт.
  • Норі - 2-3 аркуша
  • Яйця - 5 шт.
  • Хліб (краще цільнозерновий) - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Паприка мелена - 50 г
  • Олія оливкова - 100 г
  • Сіль - 1 ст. ложка
  • Перець - за смаком
  • Вода - 100 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Замочуємо у воді хліб.
Цибулю нарізаємо і підсмажуємо до рум'яного кольору.

Шаг №2

Очистити щуку від луски, розрізаємо вздовж по черевцю, видаляємо нутрощі, зябра. Ножицями відрізаємо плавники і хвіст.

Шаг №3

Дуже акуратно, намагаючись не пошкодити шкіру, - вона нам потрібна в цілості й схоронності, - видаляємо хребет. Пінцетом виймаємо кісточки, що залишилися.

Шаг №4

Гострим тонким ножем відокремлюємо філе від шкіри.

Шаг №5

Нарізаємо філе зручними шматками (щоб шматки поміщалися в м'ясорубку).

Шаг №6

Пропускаємо через м'ясорубку рибу.

Шаг №7

Віджимаємо і перемелюємо хліб.

Шаг №8

Потім подрібнюємо обсмажену цибулю.

Шаг №9

Ретельно перемішуємо ложкою або міксером на малих обертах.

Шаг №10

У процесі перемішування додаємо яйця.

Шаг №11

Солимо. Додаємо воду - так фарширована риба буде м'якше і ніколи не вийде «забитої».

Шаг №12

Перчимо. Дуже важлива частина процедури - збити наш фарш. Можна зробити це віночком, можна - як я, в кухонному комбайні. Я збивав 5 хвилин.

Шаг №13

Зараз почнеться найголовніше, та родзинка, яка із звичайної фаршированої щуки перетворює нашу рибу в щуку в стилі фьюжн. Відкладаємо 200 грам фаршу в глибоку тарілку.

Шаг №14

У тарілку, куди ми відклали трошки фаршу, додаємо солодку паприку - щедро, нам потрібно отримати яскраво-червоний колір. Перемішуємо.

Шаг №15

Акуратно розрівнюємо шкіру щуки. Беремо листи норі і приміряємо, скільки їх потрібно по довжині риби, від голови до хвоста. Сантиметрів 10 від хвоста не враховуємо: там риба занадто вузька, для нашого сюрпризу не підійде.

Шаг №16

Викладаємо на бамбукову рогожу для суші листя норі. На водорості укладаємо наш яскраво-червоний фарш.

Шаг №17

Змочуємо руки у воді і мокрими руками його розрівнюємо.

Шаг №18

Скручуємо в трубочку з допомогою циновки, як самий справжній рол. Обрізаємо неакуратні краю.

Шаг №19

Залишився фарш переносимо на шкіру щуки.

Шаг №20

«Шпаклюємо» фарш, акуратно розподіляючи його по шкурі.

Шаг №21

Перекладаємо наш щучий рол на розкриту рибину, покриту фаршем, - замість хребта.

Шаг №22

Піднімаючи один край шкури, акуратно накриваємо рол.
Ось і все, у нас вийшла одеська риба з японським сюрпризом. Напевно, цей рецепт варто було назвати «Фарширована щука „Мішка Япончик“.

Шаг №23

Якщо дозволяє довжина листа, готуємо рибу цілком. Якщо риба дуже велика і цілком на деку не поміщається, доведеться відрізати голову і запекти її окремо, - нічого страшного, при подачі до столу голову можна додати до риби.

Шаг №24

Беремо рукав для запікання, розрізаємо його навпіл, розкладаємо на столі, змащуємо маслом.

Шаг №25

Акуратно переносимо рибу на рукав, теж змащуємо її маслом. Це важливо, щоб при запіканні шкіра риби не прижарилась до рукава.

Шаг №26

Плотненько, як загортали рол, загортаємо нашу фаршировану щуку в рукав, кінці закручуємо, як в цукерковій обгортці.

Шаг №27

Розігріваємо духовку. Ставимо в духовку приблизно на годину при 180 градусах. Час може змінюватися в залежності від типу духовки і розміру риби. Дуже важливо, щоб нагрів був рівномірний.

Шаг №28

Дістаємо готову рибу і даємо їй охолонути при кімнатній температурі.

Шаг №29

Викладаємо на блюдо фаршировану рибу.
Можна для прикраси спочатку викласти на блюдо колечко лимона, тоненькі скибочки вареного буряка і зверху - нашу улюблену рибу з східним сюрпризом.

Шаг №30

Фарширована щука готова. Вона прикрасить будь-який святковий стіл.

Приємного апетиту!

Вгору