Фарширована риба (єврейська кухня)

16 8 60 хв. 150 хв.

Оригінальна і своєрідна єврейська кухня, рецепти якої дотримуються особливої філософії і підкоряються певним правилам. Найдавніша єврейська кухня популярна безліччю смачних і красивих страв. І одна з найголовніших - фарширована риба. Рецепт фаршированої риби зовсім не складний, як може здатися. Тим більше, що приготувати рибу можна не цілком, а розрізану на частини. Фарширована риба готується з великих порід, найчастіше це щука.

Продукти
  • Короп - 1 шт. (1,5-2 кг)
  • або Щука - 1 шт. (1,5-2 кг)
  • або Тріска - 1 шт. (1,5-2 кг)
  • Хліб білий (булочка) - 75-100 г
  • Молоко - 100-200 мл
  • Яйця - 1-2 шт.
  • Цибуля - 2 шт
  • Морква - 1-2 шт.
  • Масло вершкове - 1-2 ст. ложки
  • Сіль - 1-1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,25-0,5 ч. ложки
  • Для варіння риби:
  • Цибуля - 1-2 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Буряк - 1 шт
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
  • Шафран (за бажанням) - 1 щіпка
Приготування

Як робити: Фарширована риба (єврейська кухня)? Дуже просто читайте далі...

Якщо риба суха (тріска, щука), можна додати до фаршу вершкове або рослинне масло. Можна також додати до фаршу відварну моркву, пропущену через м'ясорубку. Фарш краще готувати з декількох сортів риби, додаючи до щуки дрібну, але жирну рибу. Кістки і голови цих рибок скласти в той же мішечок з лускою. Повинен вийти дуже насичений бульйон, який легко застигає, як желе. Наприкінці варіння можна додати щіпку шафрану, це додає фаршированої риби красивий колір.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування фаршированої риби.

Шаг №2

Як приготувати фаршировану рибу:

З хліба зрізати кірки. М'якоть нарізати кубиками зі стороною 1,5-2 см

Шаг №3

Залити молоком хліб.

Шаг №4

Моркву відварити (25 хвилин), очистити і крупно нарізати.

Шаг №5

Цибулю очистити і нарізати.

Шаг №6

Рибу очистити від луски, відрізати плавники, вийняти нутрощі. Якщо фарширується щука, вийняти нутрощі, не розрізаючи черевця. Луску і плавники не викидати.

Шаг №7

Відрізати голову і хвіст. З голови видалити зябра. Підготовлену таким чином рибу розрізати на шматки товщиною приблизно 2 см

Шаг №8

Гострим ножем вирізати м'якоть біля хребта. При цьому великі кістки залишаються прикріпленими до шкіри.

Шаг №9

Рибне філе пропустити через м'ясорубку двічі.

Шаг №10

Другий раз прокрутити філе з сирою цибулею.

Шаг №11

додати до фаршу відварну моркву, пропущену через м'ясорубку.

Шаг №12

Потім фарш з'єднати з замоченою в молоці булкою, яку теж прокрутити через м'ясорубку (разом з молоком).

Шаг №13

Вершкове масло розтопити.

Шаг №14

Отриманий фарш змішати з сирим яйцем, маслом, сіллю, перцем.

Шаг №15

Підготовлені шматки риби заповнити фаршем і вирівняти краю.

Шаг №16

Очистити і нарізати пластами ріпчасту цибулю, буряк, моркву.

Шаг №17

Підготовлені овочі укласти на дно каструлі. Каструлю краще брати широку, щоб вся риба помістилася в один шар.

Шаг №18

На овочі обережно укласти приготовані шматки риби, голову і хвіст. Якщо залишився фарш, можна сформувати котлетки і викласти їх у відкриті частини шматків (в животики) або нафарширувати голову.

Шаг №19

Зняту з луску риби добре промити, покласти в мішечок з марлі і опустити в каструлю.

Шаг №20

Шматки риби, залити холодною водою так, щоб вони були покриті водою.

Шаг №21

Додати в воду сіль, мелений перець і варити рибу фаршировану при злегка відкритій кришці на невеликому вогні півтори години. Бульйон повинен весь час кипіти, але не бурхливо.

Шаг №22

Готову рибу обережно викласти на плоске блюдо і залити її процідженим бульйоном. Прикрасити рибу фаршировану кружечками моркви.

Шаг №23

Подавати фаршировану рибу холодною.

Вгору