Фарш під сиром, запечена в духовці

8 4 30 хв.

У багатьох, напевно, бували ситуації, коли до зарплати залишилося пару днів, і доводиться поїдати залишилися запаси. Так от, цей рецепт фаршу під сиром в духовці — чиста імпровізація з продуктів, які залишалися в холодильнику.

Продукти
  • Фарш — ~500 г (у мене залишок фаршу від фаршированих кабачків
  • у нього входить: м'ясо свинини, цибулю, сіль, перець, помідор)
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Сир — ~200 г
  • Помідор (він був у мене вже у фарші)
  • Сіль
  • Спеції
  • Рослинна олія
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати фарш під сиром в духовці:

Цибулю чистимо, ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на розпеченій сковороді.

Шаг №2

Додаємо трохи солі, перцю чорного меленого і паприки. Обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору.

Шаг №3

У форму (я її застелила фольгою, щоб потім було простіше мити) викладаємо цибулю.

Шаг №4

На нього фарш (нагадаю, у мене вже був заправлений усіма спеціями), зверху посипала зеленню (свіжої, на жаль, не було, тому суха, але от зі свіжою, я думаю, було б пахучіше).
І ставимо все це справа в розігріту до 200°С духовку на 10-15 хв. У мене фаршу було мало, тому час розраховувала від його кількості. Але навіть якщо у вас фаршу буде більше, то не біда, нам другий раз доведеться ставити його в духовку.

Шаг №5

Поки фарш в духовці, ми чистимо, натираємо на крупній тертці моркву і обсмажуємо на тій же сковороді, де був лук, на великому вогні, до золотистого кольору.

Шаг №6

Дістаємо нашу велику «котлету», зверху викладаємо моркву. У мене помідор був вже у фарші і він дав сік, вийшла підлива. Але можна помідор покласти поверх моркви, нарізавши його тонкими кружечками.

Шаг №7

А потім і тертий сир (у мене був самий звичайний Едам). І ставимо фарш під сиром в духовку буквально 10-15 хв.

Шаг №8

Фарш під сиром в духовці готовий. Ось, що вийшло. Зверху можете прикрасити гілочками свіжої зелені, або як вашої фантазії буде завгодно. Нагадаю, у мене це економ-варіант, зліпила з того, що було.

Шаг №9

Ось в розрізі. Я подавала з макаронами, але тут, я думаю, будь-який гарнір підійде.

Вгору