Фалафель

14 4 20 хв. 20 хв.

Це блюдо дуже поширена в арабських країнах. Чудово підходить для вегетаріанців! Готується з бобів або нуту, приправляється ароматними спеціями! Смажені котлетки з бобів сподобаються багатьом і різноманітять ваш стіл!

Продукти
  • Очищені боби або відвареної нут (або консервований) - 400 г
  • Цибуля - 1/4-1/2 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Зіра
  • Борошно
  • Масло рослинне для фритюру
  • Для соусу:
  • Йогурт (або сметана) - 125 г
  • Огірок - 1/2 шт.
  • Часник - 1-2 зуб.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Приготування

Як робити: Фалафель? Дуже просто читайте далі...

Я приготувала фалафель з бобів, але можете замінити їх відварною нутом!

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати фалафель:

Боби очистити від стручка і зовнішньої шкірку. Можна використовувати підготовлені, заморожені. Подрібнити в блендері. Додати дрібно порізану цибулю, подрібнену зелень і зіру. Посолити. Якщо маса вийшла занадто м'якою, потрібно додати нутовой або іншого борошна.

Шаг №2

Зробити кульки. Вони повинні триматися, але не повинні бути дуже щільними!

Шаг №3

Обваляти кульки в борошні. Краще нутове борошно, але через брак зійде і звичайна, грубого помелу.

Шаг №4

Обсмажуємо фалафель у фритюрниці або в глибокій сковороді з великою кількістю масла. Викладаємо фалафель на паперові рушники.

Шаг №5

Готуємо соус для фалафеля. Змішуємо йогурт або сметану, натертий огірок без шкірки, видавлений часник. Солимо, перчимо за смаком.

Шаг №6

Подаємо фалафель з соусом. Приємного апетиту!

Вгору