Эскабече з доради

12

Эскабече (escabeche) іспанською - маринад. Так називають і страви, які готують в маринаді. Чудовий рецепт і для дорадо, і для іншої риби.

Продукти
  • Риба дорада - 1 шт.
  • Цибуля-60 г
  • Морква - 60 г
  • Часник - 1 головка
  • Сік половини лимона
  • Оливкова олія - 130 мл
  • Вино біле - 100 мл
  • лавровий Лист - 2 шт.
  • Оцет бальзамічний - 20 мл
  • Рибний бульйон (з невикористаних частин дорада) - 100 мл
  • Овочі для бульйону (селера стеблевый тощо) - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Салатний лист (для прикраси)
Покрокове приготування

Шаг №1

Почнемо з найскладнішого - з оброблення риби. Нам потрібно отримати філе. Очищаємо нашу дораду від усього зайвого - відрізаємо голову, плавники, хвіст.

Шаг №2

Дуже акуратно розрізаємо рибину вздовж хребта.

Шаг №3

Ретельно відокремлюємо філе від кісток.
Тепер проробляємо те ж саме з іншого боку. Отримуємо два шматки філе.
Невикористовувані частини риби не викидаємо - вони нам знадобляться для рибного бульйону.

Шаг №4

Ставимо на вогонь каструльку з водою, кидаємо в неї стебла селери, моркву (за бажанням). Додаємо рибні кістки - варимо рибний бульйон.

Шаг №5

Перекладаємо філе в посудину, видавлюємо в неї лимонний сік.

Шаг №6

Додаємо оливкову олію, трохи солі, перемішуємо.

Шаг №7

Розігріваємо гриль. Викладаємо філе на розігрітий гриль; обсмажуємо рибу тільки з однієї, зовнішньої сторони.

Шаг №8

Поки дорада смажиться, займемося маринадом.
На гарячу сковороду наливаємо оливкову олію.

Шаг №9

Беремо моркву очищаємо, нарізаємо вздовж - великими смужками.

Шаг №10

Від цибулі-порею нам потрібна тільки біла частина; нарізаємо її навскоси.

Шаг №11

Часник - увага! - не чистимо. Розрізаємо головку часнику навпіл поперек зубчиків.

Шаг №12

Верхню частину головки часнику ставимо зрізом на сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору. Це додасть маслу надзвичайний смак.

Шаг №13

Часник трохи зазолотился? Додаємо в сковороду моркву, цибулю-порей. Вливаємо вино.

Шаг №14

Трохи тушкуємо, і додаємо рибний бульйон.

Шаг №15

Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, бальзамічний оцет. Почекаємо, щоб наш маринад трохи випарувався. Часник можна витягнути, але викидати не варто - він знадобиться при сервіровці.

Шаг №16

Зараз саме час покласти в сковороду філе доради. Полити його маринадом. Згасити в маринаді - зовсім трохи, рибі багато не треба.

Шаг №17

Наш іспанський вечеря готова. На блюдо викладаємо моркву, цибулю-порей, філе доради. Поливаємо маринадом. Прикрашаємо обсмаженої головкою часнику і листком салату.
Після такої вечері ви будете спати легко і затишно, і нехай присниться вам Барселона!

Вгору