Емпанадас (печені пиріжки)

12 60

Це легке розсипчасте тісто для бразильських пиріжків відмінно поєднується з м'ясними гострими, так і з пряними овочевими начинками. Цікаво, що ці вироби можуть бути виготовлені про запас і зберігати замороженими протягом 1 місяця. Такий напівфабрикат готується не більше 12 хвилин.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 4 склянки
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Вершкове масло - 1 1/3 пачки
  • Крижана вода - близько 8 ст. л.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зубчик
  • Мелена кориця - ¼ ч. л.
  • Мелений червоний перець - ¼ ч. л.
  • Яловичий фарш - 125 г
  • Сіль - ¼ ч. л.
  • Світлий родзинки (порізаний) - 3 ст. л.
  • Оливки, начинені солодким перцем (порізані) - 3 ст. л.
  • Консервовані помідори у власному соку (шматочками) - 1 склянка
  • Яйце (для змащування) - 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

У великій мисці з'єднати сухі компоненти. Додати масло і вимішувати до тих пір, поки вся маса не буде складатися з великих крихт.

Шаг №2

Потім додавати по одній столовій ложці крижану воду і вимішувати до однорідності. Готове тісто скачати в кулю.

Шаг №3

У великій сковороді, на середньому вогні розігріти олію. Висипати нашатковану цибулю і обсмажити протягом 5 хвилин. Викласти порізаний часник, корицю і мелений червоний перець, готувати 30 секунд. Додати яловичий фарш і сіль. Помішуючи, готувати протягом 5 хвилин.
Додати родзинки, маслини, помідори. Збільшити вогонь і готувати 10 хвилин. Прибрати з вогню.

Шаг №4

Попередньо розігріти духовку до 200-220 градусів. Розкачати тісто товщиною близько 2 мм

Шаг №5

Круглою формою вирізати з тіста кола.

Шаг №6

Металевою лопаткою акуратно перекласти заготовки на сухе деко. Викласти 1 чайну ложку начинки в центр кожного кола. З'єднати кінці кружечків так, щоб начинка виявилася усередині (дивитися на малюнку). Скріпити тісто на з'єднаннях.

Шаг №7

У невеликій ємності розмішати яйця з двома столовими ложками води. Пензликом змастити верх виробів яєчної сумішшю. Випікати протягом 12 хвилин до золотистого кольору. Готові пиріжки перекласти на металеву решітку. Подавати теплими.

Вгору