Дріжджові булочки з додаванням картопляного пюре

7

У дріжджове тісто для цих булочок додається картопляне пюре, що надає булочкам характерну структуру.

Продукти
  • Картопля — 150 г
  • Дріжджі свіжі пресовані — 30 г
  • Цукор — 1 ч. л.
  • тепла Вода — 200 г
  • Борошно — 500 г
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Олія оливкова екстра класу — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Дріжджові булочки з додаванням картопляного пюре? Дуже просто читайте далі...

1. Картоплю почистити, порізати кубиками і відварити в підсоленій воді до м'якого стану. Осушити картоплю і розім'яти в пюре.

2. У невеликій мисці змішати дріжджі і цукор, залити 90 г теплої води, відставити на 10 хвилин, щоб дріжджі розпустилися.

3. В окремій мисці змішати борошно і сіль, перемішуючи, поступово ввести муку у воду з дріжджами, додати картопляне пюре і оливкове масло. Додати необхідну кількість води, замісити однорідне тісто. Перекласти тісто на присипану борошном поверхню, обминати протягом 10 хвилин, до еластичного стану. Сформувати тісто в кулю і покласти в злегка промаслений миску, накрити чистим рушником і помістити в тепле місце приблизно на 1 годину (за цей час тісто має збільшитися в об'ємі в два рази).

4. Тісто викласти на присипану борошном поверхню, обім'яти протягом приблизно 3 хвилин. Розділити тісто на 8-10 рівних частин, сформувати з них кульки.

5. Велике деко змастити олією, викласти на деко кульки тіста на великій відстані один від одного. Накрити заготовки чистим кухонним рушником і помістити для підйому в тепле місце приблизно на 50 хвилин.

6. Тим часом включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Деко з заготовками помістити в розігріту духовку, випікати булочки приблизно 30 хвилин, до золотистого кольору.

Вгору