Дріжджове тісто з гарбузом

9

Дріжджове тісто з гарбузом відмінно підходить для виготовлення булочок, пиріжків і рулетів, з солодкою і несолодкої начинкою. Тісто виходить повітряним, злегка вологим, яскравим. Можна зробити з нього булочки у вигляді гарбуза. Пиріжки з такого тіста – відмінний варіант для осінніх свят, для дитячого столу.

Продукти
  • Молоко кисле — 2/3 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло вершкове — 50 грам
  • Дріжджі — 1 десертна ложка
  • Гарбуз — 100 грам
  • Борошно — 2-2,5 склянки
  • Цукор — 1-3 ст. ложки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Вода — 50 мл
Приготування

Як робити: Дріжджове тісто з гарбузом? Дуже просто читайте далі...

Гарбуз для тесту необхідно вибирати стиглий і соковитий, з яскраво-вираженим смаком і насиченим кольором. Ви можете використовувати як сирий продукт, так і заздалегідь заготовлену гарбузове пюре (з ним маса буде більш однорідною).

Гарбузове тісто може зберігатися в морозилці 5-10 днів, тому ви з легкістю можете зробити подвійну порцію заготовки. Все, що вам необхідно зробити, – це попередньо розморозити заготівлю та сформувати булочки. Вже через 30 хвилин ви зможете подати на стіл пахучу, соковиту випічку.

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

У глибоку миску наливають теплу воду, додаємо цукор (підсолоджувач) і дріжджі. Залишаємо суміш на 10-12 хвилин.

Шаг №3

Подрібнюємо свіжу гарбуз.

Шаг №4

Додаємо в масу кислий молочний продукт і сире яйце, змішуємо компоненти.

Шаг №5

Додаємо подрібнений гарбуз і злегка збиваємо масу.

Шаг №6

Наливаємо розтоплене масло і всипаємо просіяне борошно. Додаємо сіль.

Шаг №7

Ретельно перемішуємо всі складові.

Шаг №8

Залишаємо тісто на 25-32 хвилини.
Гарбузова дріжджове тісто використовуємо на свій розсуд. Готуємо яскраві, ароматні страви з натуральних продуктів!

Вгору