Деруни з грибами

7 2 40 хв. 40 хв.

Простий традиційний рецепт цієї страви пісний стіл прикрасить і різноманітить меню. Я дуже люблю деруни з грибами, може і Вам сподобаються?

Продукти
  • Картопля - 6 шт
  • Борошно - 2-3 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Рослинне масло - 50 г
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Печериці - 200 г
Приготування

Як робити: Деруни з грибами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати деруни з грибами:

1. Картоплю почистити, помити і натерти на крупну тертку.

2. Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, дуже дрібно нарізати і з'єднати з картоплею.

3. Додати до картоплі сіль, борошно і перець. Перемішати ретельно до однорідного стану.

4. Нагріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти столовою ложкою деруни на сковороду, злегка розплющити їх. Щоб були не дуже товстими і добре просмажаться.

5. Смажити деруни на розпеченому рослинному маслі з обох боків до утворення апетитною рум'яною кірочки 3-4 хвилини.

6. Почистити і помити цибулю та гриби. Нарізати за бажанням. Викласти у нагріту сковороду, смажити на олії 10 хвилин, помішуючи. Посолити і поперчити. Добре перемішати.

Подати деруни до столу гарячими з смаженими грибами або часниковим соусом.

Приємного апетиту!

Вгору