Деруни (оладки)

6 6 60 хв. 80 хв.

Оладки з сирої картоплі або деруни — рецепт білоруської кухні.

Продукти
  • Картопля — 1 кг
  • Борошно — 60-80 р
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Сода (за бажанням) — 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна — 50-70 г
  • Сметана — 120 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для дерунів з картоплі.

Шаг №2

Як приготувати деруни картопляні:

Картоплю очистити, вимити, натерти на дрібній тертці.

Шаг №3

Сирої терту картоплю змішати з борошном, сіллю.

Іноді радять додавати в тісто трохи соди. Від соди деруни стануть пишніше, але картопля може потемніти.

Шаг №4

На сковороді розігріти рослинне масло. Смажити деруни, викладаючи ложкою на сковороду з добре розігрітим маслом. Можна формувати деруни руками, тоді вони будуть більш щільними.
Смажити деруни картопляні потрібно на середньому вогні 4 хвилини з одного боку.

Шаг №5

А потім 3 хвилини з іншого боку.

Шаг №6

Подати деруни з сметаною.

Приємного апетиту!

Вгору