Домашня випічка з дріжджового тіста

10

Основне в цьому рецепті — тісто. Пиріжки з картоплею, пиріжки з ягодою, шанежки, рулет з маком і т. д. А що саме зробити з цього дріжджового тіста — воля вашої фантазії.

Продукти
  • Для тіста::
  • Дріжджі сухі — 10 г
  • тепла Вода — 0,5 л
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Масло рослинне — 4 ст. л.
  • Борошно — 6-6,5 склянок
  • Яйце для змащування — 1 шт.
  • Для начинки (за бажанням):
  • Картопляне пюре зі смаженою цибулею
  • Сир з цукром і ваніліном
  • Брусниця з цукром і крохмалем
  • Мак з цукром
Покрокове приготування

Шаг №1

У чашу налити теплу воду, додати дріжджі і цукор, залишити на 20 хвилин.
Додати масло і борошно поступово. Замісити тісто і залишити хвилин на 30 в теплому місці.

Шаг №2

Після того, як тісто трохи підніметься, можна зліпити, наприклад, пиріжки. Для картопляної начинки для пиріжків обсмажити цибулю і змішати його з картопляним пюре.
Якщо ви робите шанежки з сиром, то у сир додати цукор і ванілін за смаком. Якщо шанежки з ягодами, то змішати ягоди з крохмалем і цукром у співвідношенні 200 г ягід до 1 ст. л. крохмалю. Цукор за смаком.
Якщо ви робите булочки або рулети з маком, то мак змішати з цукром і висипати на змащене маслом тісто.

Шаг №3

Перед випічкою змастити вироби з дріжджового тіста збитим яйцем.
Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 20-30 хвилин.

Вгору