Домашня ковбаса варена

11

Ура! Я сподобився на виготовлення вареної ковбаси! Відразу скажу — вийшло ДУЖЕ СМАЧНО!!! Тому готовий поділитися рецептом вареної колбасятины і порекомендувати всім спробувати!!!

Продукти
  • Свинина нежирна — 2 кг
  • Сало свиняче — 1 кг
  • Сіль нитритная — 55 г
  • Вода крижана — 200 мл
  • Цукор — 1,5 ст. ложки
  • Коріандр — 5 г
  • чорний Перець крупного помелу — 5 г
  • Часник мелений — 5 г
  • Мускатний горіх — 5 г
  • Молоко сухе — 60 г
  • поліамідна Ковбасна оболонка (напевно, можна і натуральну)
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Свинину нарізати на шматочки.

Шаг №3

2-3 рази пропустити м'ясо через саму дрібну м'ясорубку.

Шаг №4

Сало злегка підморозити і нарізати дрібними кубиками. Я різав кубиками приблизно 5х5 мм, не хотів, щоб у готовій ковбасі зустрічалися великі шматки сала.

Шаг №5

Змішати сіль зі спеціями.

Шаг №6

Висипати суміш у свинячий фарш.
Цукор розчинити у воді і, поступово вливаючи в фарш, ретельно перемішати.

Шаг №7

Фарш зі спеціями перемолоти в блендері до отримання однорідної липкої маси. Перемелювати краще по частинах, щоб зробити це як можна ретельніше.

Шаг №8

В отриману масу додати сухе молоко і кубики сала. Ретельно перемішати. Молоко має розчинитися, а кубики сала рівномірно розподілитися.

Шаг №9

Ковбасну оболонку щільно набити масою. Обов'язково стежити за тим, щоб не потрапило повітря. Якщо десь бульбашки повітря все-таки утворяться, то їх потрібно проткнути голкою. Кінці оболонки щільно перев'язати.

Шаг №10

Набиті батони вивісити в прохолодне місце на 6-8 годин.

Шаг №11

Приступаємо до варіння ковбаси. Потрібна велика посуд, в яку укладаємо набиті і отвисевшиеся батони, і повністю заливаємо їх водою. В одну з ковбас встромляємо термометр і починаємо підігрів. Піднімати температуру потрібно ме-е-повільно, не менше 8-ми годин, до 70-75 градусів. Я варив годин 10.
Ковбаса готова, коли температура всередині батона досягне 66-68 градусів.

Шаг №12

Тепер вже практично готову ковбасу швидко охолодити холодним душем, обтерти і вивісити в прохолодне місце годин на 10-12.
Все! Можна різати і пробувати! А спробувавши, є багато і з задоволенням. ;))

P. S. Зберігається така ковбаса досить довго в холодильнику, загорнута в папір. А з'їдається швидше, ніж може зберігатися ;))))

Приємного апетиту! Готуйте більше і смачніше!

Вгору