Домашня сиркова маса

5

Цей базовий рецепт сиркової маси можете брати за основу і доповнювати його самими різноманітними добавками за вашим смаком.

Продукти
  • Сир домашній – 500 грам
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сметана домашня або вершки – 2 ст. л.
  • Цукор – за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для домашньої сиркової маси: домашній сир, вершкове масло, домашня сметана, цукор.

Шаг №2

Як приготувати сиркову масу в домашніх умовах:

М'яке вершкове масло збийте добела. Для цього можна використовувати блендер, міксер або найзручніше, як я, кухонний комбайн, так як в ньому і будемо готувати сиркову масу далі.

Шаг №3

Додайте до масла сир і сметану.

Шаг №4

І знову все збийте.

Шаг №5

Покладіть цукор.

Шаг №6

І ще раз остаточно все добре збийте до однорідної консистенції без грудочок і грудок. Якщо у вас немає електричних кухонних помічників, то масло і сметану збийте вінчиком, а сир кілька разів перетріть через сито. Після чого з'єднайте всі продукти і перемішайте їх.

Шаг №7

В принципі сиркова маса вже готова до вживання, але я люблю її більш щільною і розсипчастою. Якщо наші смаки збігаються, то перекладіть її в марлю.

Шаг №8

Зав'яжіть марлю на вузол і підвісьте сир на 2 години, щоб зайва рідина витекла.

Шаг №9

Спробуйте сиркову масу на смак, щоб визначити, чи вся рідина видалена. Після чого можна в сирний десерт за бажанням додати улюблені фрукти. Домашня сиркова маса готова, можна приступати до її вживання.

Вгору