Домашня аджика

7

Аджика – приправа кавказької кухні. Рецепт аджики, зазнавши суттєві зміни, давно прижився і на нашій кухні, домашня аджика стала неодмінною частиною консервації у багатьох господинь. Розповімо, як приготувати аджику в домашніх умовах.

Продукти
  • Помідори — 3 кг
  • Перець солодкий болгарський (паприка) — 1 кг
  • Перець пекучий в стручках — 150 г
  • Часник — 300 г
  • Оцет 6% — 300 г
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сіль — 3 ст. ложки
Приготування

Як робити: Домашня аджика? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 8 банок по 0,5 л аджики.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування аджики перед вами.

Шаг №2

Як зробити аджику по-домашньому:

Помідори миють, ріжуть на частини.

Шаг №3

Перець миють, очищають від насіння.

Шаг №4

Пекучий перець миють, відрізають хвіст

Шаг №5

Часник очищають.

Шаг №6

Овочі послідовно пропускають через м'ясорубку з дрібною решіткою. Пекучий перець — в останню чергу (будьте обережні при обробці перцю, не торкайтеся руками обличчя, можна скористатися рукавичками).

Шаг №7

Суміш овочів викладають в емальовану каструлю, добре перемішують дерев'яною ложкою, додають сіль, цукор, оцет і залишають на ніч на кухні.

Шаг №8

Ранок овочева маса виявиться внизу, а наверх виступить рідина. Її можна окремо розлити по пляшках — вийде приправа до супів.
Домашню аджику перекладають у скляну посуд, закривають кришкою (можна поліетиленовою) і поміщають на всю зиму в холодильник. Зберігати аджику потрібно з холодному місці, інакше прокисне.
Домашня аджика готова. Приємного апетиту!

Вгору