Домашній тертий пиріг

Нет фото

Легко і просто.

Продукти
  • Для тіста
  • ✔ яйця — 2 шт,
  • ✔ борошно — 2-3 склянки,
  • ✔ вершкове масло або маргарин — 200 г,
  • ✔ цукор — 1 склянка,
  • ✔ ванілін — на кінчику ножа
  • ✔ розпушувач — 1 ч. ложка
  • Для начинки:
  • ✔ варення або джем — 150-200 г
Приготування

Як робити: Домашній тертий пиріг? Дуже просто читайте далі...

1. Масло або маргарин розтопити і охолодити.

2. У миску насипати цукор, додати розтоплене масло, яйця, ванілін і все добре перемішати.

3. Поступово ввести просіяну і змішану з розпушувачем борошно і замісити тісто (тісто не повинно бути крутим). Тісто розділити на 2 нерівні частини (1/3 і 2/3).

4. Меншу частину тіста покласти в морозильник на ~1 годину.

5. Більшу частину тіста рівномірно розподілити на деку (тісто можна тонко розкачати, а можна викласти більш товстим шаром).

6. Зверху на тісто, викласти шар варення і акуратно розрівняти його ложкою.Дістати з морозилки меншу частину тіста і потерти на крупній тертці зверху на варення.Пиріг поставити в нагріту до 200 градусів духовку і випікати 20-25 хвилин.Готово!Приємного пиття чаю!

Вгору