Домашній кефір

3 5 хв.

У магазинах Ви ніколи не зустрінете одноденного кефіру, зате його з легкістю можна приготувати самостійно!!! Заходьте і дивіться рецепт натурального домашнього кефіру! Рецепт дуже простий.

Продукти
  • Молоко — 1 літр
  • Кефір (магазинний, хорошої якості, або домашній) або кефірна закваска — 6 ст. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Ми беремо молоко — якщо сире домашнє, то кип'ятимо його і охолоджуємо до температури 38-40 градусів; якщо пастеризоване, то просто нагріваємо молоко до температури 40 градусів.
Після цього додаємо на 0,5 л молока 2-3 ст. л. кефіру (звичайного магазинного або домашнього).

Шаг №2

Гарненько розмішуємо і залишаємо в теплі на ніч (або на 12 годин).
Потім прибираємо в холодильник, охолоджуємо до бажаної температури і насолоджуємося цим натуральним домашнім кефіром!

Вгору