Домашній хліб на пресованих дріжджах

6

Домашній хліб найсмачніший хліб, варто лише згадати цю хрустку скоринку і ніжну мякушку.

Продукти
  • Борошно — 4 склянки
  • Дріжджі пресовані — 15 г
  • тепла Вода — 250 мл
  • Олія рослинна — 3 ст. л. тіста + масло для змащування
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

У чашу покласти дріжджі, додати цукор і пару столових ложок теплої води. Розмішати, щоб дріжджі розійшлися, і залишити хвилин на 10-15.

Шаг №2

Додати решту воду, перемішати.

Шаг №3

Поступово додати половину борошна.

Шаг №4

Додати масло, сіль і решту борошна. Обов'язково вводити борошно поступово — так ви зможете відстежити консистенцію тесту, оскільки із-за різної якості борошна кількість її у вас може бути інша.
Я, коли вымешивала тісто, змащувала руки маслом — так зручніше, і воно менше липне.

Шаг №5

Чашу змастити маслом, викласти туди готове тісто і поставити в тепле місце підніматися на годину.
Як підніметься, збити його і знову залишити на 40-60 хвилин.
Як підніметься, форми для випічки змастити маслом, викласти туди збите тісто і знову поставити підніматися.

Шаг №6

Як тісто підніметься втретє, акуратно поставити форму з тістом в духовку, розігріту до 200 градусів, на годину.

Вгору