Домашні пельмені

10 4 60 хв.

Готуємо разом пельмені? Тісто для пельменів замішується на окропі. Повозитися, звичайно, трошки доведеться, але зате яка насолода Вас чекає потім! Гаряченькі домашні пельмені, які ви зробили своїми руками. Самі. :) Це не складно.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 300 г
  • Окріп - 1 стакан, Сіль - 1 ч. ложка
  • Для начинки:
  • Свинина - 200 г
  • Яловичина - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1-2 ч. ложки
  • Молоко - 0,5 склянки
  • вода - 0,5 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для домашніх пельменів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати пельмені домашні:

Зробити тісто для пельменів. Для цього спершу просіяти борошно.

Шаг №3

Закип'ятити чайник. У миску насипати сіль. Додати 1 склянку окропу.

Шаг №4

Підсипаючи просіяне борошно, швидко замісити м'яке тісто.

Шаг №5

Перекласти тісто для пельменів на посипану борошном дошку, добре обім'яти так, щоб тісто не приклала до рук. Тісто накрити рушником. Дати постояти 20 хвилин.

Шаг №6

Тим часом зробити начинку для пельменів. Цибуля ріпчаста очистити, помити і дрібно нарізати.

Шаг №7

М'ясо помити, розрізати на шматочки. Пропустити через м'ясорубку. Посолити і поперчити. Додати ріпчасту цибулю.

Шаг №8

Додати стільки води або молока, щоб фарш був не густий, але і не дуже рідким. Гарненько перемішати. Фарш готовий.

Шаг №9

Тісто для пельменів розділити на 4 частини. Скачати кожен шматочок у ковбаску.

Шаг №10

Кожну ковбаску, розрізати на 15-16 шматочків. Кожен шматочок розкачати качалкою в гурток.

Шаг №11

На кожне кружальце тіста покласти неповну чайну ложку фаршу. Скласти заготовку вдвічі і ретельно защипнути краю, вушка з'єднати.

Шаг №12

Так зробити все пельмені. Накрити рушником, щоб не підсохли. Або заморозьте про запас.

Шаг №13

Закип'ятити 2,5 л води. Посолити. Викласти одну порцію пельменів. Перешкодити, щоб не злиплися. Дати закипіти до спливання пельменів і зменшити вогонь до середнього. Варити пельмені домашні до готовності, 4-5 хвилин.

Шаг №14

За допомогою шумівки вийняти пельмені в тарілку. Додати шматочок вершкового масла. Домашні пельмені з м'ясом готові. Подавати гарячими зі сметаною, соусом або оцтом.
Приємного апетиту!

Вгору