Домашня печеня по-українськи

12 4 30 хв. 60 хв.

Краща їжа — домашнє жарке!

Продукти
  • Свинина — 200 г
  • Картопля — 300 г
  • Морква — 100 г
  • Цибуля — 100 г
  • Вода — 150 мл
  • або Бульйон — 150 мл
  • Масло рослинне — 4 ст. ложки
  • Сіль — 0,75 ч. ложки
  • Перець чорний горошком — 3-5 шт.
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Зелень петрушки — 4-5 гілочок
  • Часник — 2 зубки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для печені по-домашньому.

Шаг №2

Як приготувати печеня по-домашньому:

М'ясо нарізати невеликими шматочками. (розміром з половину сірникової коробки).

Шаг №3

Розігріти 1 ст. ложку масла. Викласти м'ясо, підсмажити його, помішуючи, на середньому вогні до золотистого кольору (10 хвилин). Потім зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковороду кришкою і злегка згасити м'ясо ще 5-7 хвилин).

Шаг №4

Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками зі стороною 3-4 див.

Шаг №5

Морква очистити, вимити, нарізати кубиками зі стороною 1 см

Шаг №6

Цибуля очистити, вимити, нашаткувати.

Шаг №7

На сковороді розігріти 3 ст. ложки рослинної олії. Викласти овочі.

Шаг №8

Нарізані кубиками картоплю і моркву підсмажити з цибулею на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (10 хвилин).

Шаг №9

Потім в казан або каструлю викласти шарами м'ясо та овочі.

Шаг №10

Залити невеликою кількістю бульйону або води.

Шаг №11

Покласти перець, лавровий лист, накрити кришкою і тушкувати печеня по-домашньому 20-30 хвилин. В кінці посолити.

Шаг №12

Часник очистити, петрушку дрібно нарізати.

Шаг №13

Часник розтерти з зеленню петрушки.

Шаг №14

Печеня по-домашньому готово. При подачі посипати спекотне петрушкою, розтертої з часником.

Вгору