Джем з сливи

1

Варення зі сливи можна використовувати для приготування десертів і як начинку для випічки, а можна просто подати до чаю блюдечко цього ароматного ласощі.

Продукти
  • Слива — 1 кг
  • Цукор — 1,2 кг
Приготування

Як робити: Джем з сливи? Дуже просто читайте далі...

Для варіння варення зі слив придатні зрілі, але не переспілі, інтенсивно забарвлені плоди з твердою м'якоттю і легко відокремленою кісточкою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти за рецептом сливового джему.

Шаг №2

Як зварити варення зі сливи:

Закип'ятити воду.

Плоди перебрати, промити, покласти в друшляк, на 2-3 хв опустити в киплячу воду.

Шаг №3

Потім — у холодну.

Шаг №4

Шкірка після такої обробки лопається. Плоди розрізати по борозенці, видалити кісточки і шкірку.

Шаг №5

Підготовлені половинки сливи помістити в варильну посуд, за бажанням додати трохи води (1 кг слив, 200 мл води), поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння, варити 8-10 хв до розм'якшення плодів. Потім, не припиняючи варіння, поступово внести цукор і при періодичному помішуванні варити до готовності (20-30 хвилин).

Шаг №6

Банки прогріти.

У гарячому вигляді розфасувати джем із слив в сухі прогріті банки. Коли на поверхні джему утворюється тверда, злегка подсохшая скоринка, банки накрити поліетиленовими кришками або закатати.

Шаг №7

Зберігати варення зі сливи в сухому прохолодному місці.
Варення зі сливи, призначений для тривалого зберігання, необхідно піддати пастеризації за тим же режимах, що і варення.

Вгору