Джем з червоної смородини

2 40 хв. 160 хв.

Червона смородина — ягода дуже корисна, містить багато заліза і калію. Як приготувати джем з червоної смородини? Рецепт такий.

Продукти
  • Смородина червона — 1 кг
  • Цукор — 700-800 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для джему з червоної смородини.

Шаг №2

Як приготувати джем з червоної смородини:

Стиглу червону смородину очистити, ретельно промити в проточній воді.

Шаг №3

Продавити через сито.

Шаг №4

Зерна і шкірку, що залишилися в ситі, викласти у велику миску з водою і руками добре розтерти. Через деякий час кісточки осядуть на дно, а шкірка спливе на поверхню.

Шаг №5

Зібрати шкірку ягід, додати до выжатому соку і виміряти обсяг (цукру знадобиться стільки ж за обсягом: наприклад, склянку цукру на склянку соку).

Шаг №6

Сік червоної смородини поставити на вогонь, безперервно помішуючи, довести до кипіння і кип'ятити 30 хв. Потім додати до нього цукор і кип'ятити ще 10 хв.

Шаг №7

Гарячий джем з червоної смородини викласти в банки, щільно закупорити і поставити на 3-4 години в подушки (укутати для повільного остигання).

Джем з червоної смородини готовий!

Вгору