Джем з червоної і білої смородини

3 30 хв. 200 хв.

Чудово підходить для приготування джему, желе або мармеладу червона і біла смородина. Рецепти заготівлі цих ягід враховують, що в смородині багато желюючий речовини пектину, тому для того, щоб зробити джем або мармелад, знадобиться лише цукор і власне червона або біла смородина. Рецепти, як правило, не складні, джем варять в один прийом.

Продукти
  • Смородина червона — 1 кг
  • або Смородина біла — 1 кг
  • Цукор — 5 склянок
  • Вода — 2 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти. Ми будемо варити джем з червоної смородини, але приготування варення з білої смородини нічим не відрізняється.

Шаг №2

Як зробити варення з смородини:

Ягоди смородини зняти з гілочок, промити.

Шаг №3

Приготувати сироп з 2 склянок води і 1 склянки цукру.

Шаг №4

Ягоди опустити в сироп, приготований з 2 склянок води і 1 склянки цукру. Варити, поки не лопне шкірка ягід (1 година на повільному вогні).

Шаг №5

Потім додати решту цукру і варити джем до готовності (ще 1 годину).

Шаг №6

Розкласти джем в банки і закрутити.

Шаг №7

Наш джем з червоної смородини готовий. Приємного апетиту!

Вгору