Десерт «Павлова» з пряними ягодами

10 6

Свою назву цей чудовий австралійський десерт отримав на честь великої балерини Анни Павлової. Поєднання безе, збитих вершків і фруктів - надзвичайне задоволення для любителів солодкого!

Продукти
  • Яєчні білки - 3 шт.
  • Цукор - 1 склянка
  • Цукрова пудра - ¾ склянки
  • Кориця мелена - 1 ½ ч. л.
  • Ягоди (будь-які, за смаком) свіжі або заморожені - 450 г
  • Вино солодке (портвейн) - 3 ст. л.
  • Суміш прянощів (кориця, запашний перець, мускатний горіх, коріандр, гвоздика, кмин) - ½ ч. л.
  • Цедра 1 апельсина, терта на дрібній тертці
  • Вершки жирні (для збивання) - 1 склянка
Приготування

Як робити: Десерт «Павлова» з пряними ягодами? Дуже просто читайте далі...

1. Розігрійте духовку до 130 градусів. Накрийте деко пергаментом. Добре збийте міксером яєчні білки з дрібкою солі. Продовжуючи збивати, потроху (по 1 ст. л.) додайте ½ склянки цукру. Маса повинна бути щільною і гладкою.

2. Просійте цукрову пудру з 1 ч. л. кориці. Акуратно вмішайте в збиті білки. Викладіть на деко 6 круглих безе, діаметром близько 10 див. Зворотною стороною ложки зробіть в середині кожного кола невелике поглиблення.

Випікайте 1 ½ години, або до тих пір, поки безе не стануть сухими і ламкими. Вийміть з духовки і охолодіть на решітці протягом 30 хвилин.

3. Викладіть в каструлю половину свіжих або розморожених ягід (разом з соком), влийте вино, додайте ½ склянки цукру, прянощі, апельсинову цедру і ½ ч. л. кориці.

Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб розчинився цукор. Кип'ятіть на слабкому вогні 5 хвилин. Вмішайте ягоди, зніміть з вогню і повністю остудіть.

4. Збийте міксером вершки, викладіть їх на кожну безе-основу, а зверху - ягоди. Насолоджуйтесь!

Вгору