Десерт з манної крупи з шоколадом

10

Цей смачний шоколадний батон готується з манної крупи, згущеного молока та шоколаду за рецептом турецької кухні.

Продукти
  • Печиво пісочне - 8-12 шт
  • Молоко - 500 мл
  • Молоко згущене варене - 1 банка (380 г)
  • Крупа манна - 150 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сіль - щіпка
  • Для глазурі:
  • Молоко - 75 мл
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Крохмаль - 1 ч. ложка
  • Шоколад - 75 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для десерту з манки, згущеного молока та шоколаду.

Шаг №2

Як приготувати десерт з манки:

Влити в каструлю молоко і викласти згущене варене молоко. На маленькому вогні нагрівати, помішуючи, до повного розчинення згущеного молока. Довести до кипіння, посолити, всипати манну крупу. Потім додати вершкове масло.

Шаг №3

Заважати віночком, щоб не було грудочок, і варити до загустіння.

Шаг №4

Форму не менше 1 л застелити харчовою плівкою або фольгою.

Шаг №5

Викласти половину каші. Зверху покласти шар печива.

Шаг №6

Потім знову каша і печиво.
Коли каша охолоне, поставити на 2-3 години в холодильник для застигання.
Для глазурі в молоко всипати цукор і крохмаль. Поставити на маленький вогонь. Додати ламаний на шматочки шоколад і готувати, заважаючи, до розчинення шоколаду.

Шаг №7

Застиглий десерт перевернути на грати.

Шаг №8

Десерт з манки полити (обмазати) глазур'ю. Дати глазурі застигнути.

Шаг №9

Потім перекласти десерт з манки на блюдо і порізати шматочками.
Приємного апетиту!

Вгору