Датський глег

8

Кажуть, що глінтвейн по-скандинавськи першою почала пити королева Швеції ще в XVI столітті. Суміш спецій опускали в вино і нагрівали у великих казанах, потім подавали по завершенні вечері - це було досить приємне проведення часу в зимові вечори. Так от, якщо не вважати великих котлів, все інше в приготуванні ароматного глега залишилося майже незмінним.

Продукти
  • Портвейн (червоний) - 3 л
  • Ром білий - 100-200 мл
  • Гвоздика - 10 шт.
  • Кардамон - 4 шт.
  • Кориця - 2 середніх палички
  • Цедра одного апельсина
  • Родзинки - 1 стакан
  • Мигдаль очищений - 1 склянка
Приготування

Як робити: Датський глег? Дуже просто читайте далі...

Мигдаль попередньо запарити окропом і очистити від шкірки.

Замість рому можна використовувати будь-який інший алкогольний напій.

Якщо використовується не портвейн, а сухе червоне вино, додати в глег мед за смаком.

Покрокове приготування

Шаг №1

У каструлю налити портвейн.

Шаг №2

Додати ром і спеції (корицю, гвоздику, роздавлений кардамон).

Шаг №3

Додати промитий ізюм і очищений мигдаль.

Шаг №4

З апельсина зрізати цедру, додати її в каструлю.

Шаг №5

Нагріти на малому вогні, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню і дати настоятися близько 40 хвилин. Температура подачі напою - приблизно 60 градусів.

Шаг №6

Налити глег в келихи, разом з родзинками і горіхами, для яких подати чайні ложечки.
Приємного вечора!

Вгору