Датська плетінка з яблуками
Є на батьківщині вікінгів свої традиційні десерти: ожиново-полуничний суп і яблучний пиріг зі збитими вершками а так само желе зі смородини. Однак самий смачний десерт родом з Данії - плетінка з яблуками. Сам пиріг, за умови готового тіста, готується досить швидко, відразу врахуйте що тісто треба робити заздалегідь і на його доведення потрібно як мінімум 4 години, то після його приготування, тісто можна залишити в холодильнику для наступного пирога.
- Для тіста:
- Сухі дріжджі - 9/4 чайної ложки
- Цукор - 1 чайної ложки
- Тепла вода - 1/4 склянки
- Яйце - 1 шт
- Молоко - 1/2 склянки, Цукор - 1/4 склянки
- Сіль - 1 чайна ложка
- Борошно - 5/2 склянки
- Вершкове масло - 220 г, Яєчний білок - 1 шт
- Начинка:(на одну половину тіста)
- Вершкове масло - 2 столових ложки
- Яблуко - 2 шт
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 5/4 столової ложки
- Кориця - 1/2 чайної ложки
- Суміш для змащування готового пирога:
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Молоко - 3/2 - 2 столових ложки
- Ванілін - 1/2 чайної ложки
Як робити: Датська плетінка з яблуками? Дуже просто читайте далі...
Тісто.
Дріжджі розведіть з чайною ложкою цукор у теплій воді. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі забродили.
Як тільки дріжджі готові, вбийте туди яйце, додайте молоко, цукор і сіль. Збийте вінчиком і відставте.
Масло порубаєте в борошні, руками розітріть до дрібної крихти. Влити дріжджову суміш і замісити тісто.
Викладіть тісто на обробну дошку і рухати руками.

Розкачайте тісто в прямокутник. Складіть втричі. Переверніть і знову розкачайте. Проробіть цю процедуру 3 рази, після розділіть тісто на 2 частини, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на ніч.

В окремій мисці змішайте цукор, борошно і кориці. Обваляйте в цій суміші нарізані на дрібні кубики яблука. Викладіть яблука в сковороду і готуйте близько 15 хвилин. Остудіть близько 30 хвилин.

Духовку нагрійте до 200 градусів. Одну половину тіста дістаньте з холодильника (другу залиште на наступний пиріг, тісто може зберігатися до 5 днів в холодильнику і до 3 місяців - у морозильнику).На обробній дошці присипте борошном і розкачайте тісто в прямоугольник.Выложите яблука в середині.