Датська плетінка з яблуками

6 100 хв. 580 хв.

Є на батьківщині вікінгів свої традиційні десерти: ожиново-полуничний суп і яблучний пиріг зі збитими вершками а так само желе зі смородини. Однак самий смачний десерт родом з Данії - плетінка з яблуками. Сам пиріг, за умови готового тіста, готується досить швидко, відразу врахуйте що тісто треба робити заздалегідь і на його доведення потрібно як мінімум 4 години, то після його приготування, тісто можна залишити в холодильнику для наступного пирога.

Продукти
  • Для тіста:
  • Сухі дріжджі - 9/4 чайної ложки
  • Цукор - 1 чайної ложки
  • Тепла вода - 1/4 склянки
  • Яйце - 1 шт
  • Молоко - 1/2 склянки, Цукор - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 чайна ложка
  • Борошно - 5/2 склянки
  • Вершкове масло - 220 г, Яєчний білок - 1 шт
  • Начинка:(на одну половину тіста)
  • Вершкове масло - 2 столових ложки
  • Яблуко - 2 шт
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Борошно - 5/4 столової ложки
  • Кориця - 1/2 чайної ложки
  • Суміш для змащування готового пирога:
  • Цукрова пудра - 1/2 склянки
  • Молоко - 3/2 - 2 столових ложки
  • Ванілін - 1/2 чайної ложки
Приготування

Як робити: Датська плетінка з яблуками? Дуже просто читайте далі...

Тісто.

Дріжджі розведіть з чайною ложкою цукор у теплій воді. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі забродили.

Як тільки дріжджі готові, вбийте туди яйце, додайте молоко, цукор і сіль. Збийте вінчиком і відставте.

Масло порубаєте в борошні, руками розітріть до дрібної крихти. Влити дріжджову суміш і замісити тісто.

Викладіть тісто на обробну дошку і рухати руками.

Покрокове приготування

Шаг №1

Розкачайте тісто в прямокутник. Складіть втричі. Переверніть і знову розкачайте. Проробіть цю процедуру 3 рази, після розділіть тісто на 2 частини, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на ніч.

Шаг №2

Вимийте і очистіть яблука. У сковороді нагрійте вершкове масло.

Шаг №3

В окремій мисці змішайте цукор, борошно і кориці. Обваляйте в цій суміші нарізані на дрібні кубики яблука. Викладіть яблука в сковороду і готуйте близько 15 хвилин. Остудіть близько 30 хвилин.

Шаг №4

Духовку нагрійте до 200 градусів. Одну половину тіста дістаньте з холодильника (другу залиште на наступний пиріг, тісто може зберігатися до 5 днів в холодильнику і до 3 місяців - у морозильнику).На обробній дошці присипте борошном і розкачайте тісто в прямоугольник.Выложите яблука в середині.

Шаг №5

Дотримуючись інструкції на картинці, переплетіть тісто. Викладіть пиріг на деко, застелений пергаментним папером, і випікайте 15-20 хвилин.

Шаг №6

В окремій мисочці збийте цукрову пудру, молоко (1,5-2 столових ложки) і ваніль.
Після закінчення випічки змастіть цією сумішшю пиріг і присипте цукровою пудрою. Подавайте до столу теплим.

Вгору