Диво-паштет «Хумус»

10 10 120 хв.

Порекомендую покуштувати дуже смачний хумус. Це дуже смачно і дуже корисно, особливо під час посту.

Продукти
  • Нут — 500 г
  • Лимон — 1 шт.
  • Кунжутна паста — 5 ст. ложок
  • Олія рослинна (оливкова) — 2 ст. ложки
  • Часник (за бажанням) — 2-3 зубчики
  • Сіль — за смаком
  • Спеції (зіра, коріандр,паприка, червоний перець) — за смаком
Приготування

Як робити: Диво-паштет «Хумус»? Дуже просто читайте далі...

Якщо ви не знайшли кунжутної пасти, то можна зробити самим. Всього-то потрібно підсмажити насіння кунжуту на сковороді (до появи приємного запаху). А потім змолоти в блендері з додаванням кунжутної (оливкової) олії до однорідної маси.

Покрокове приготування

Шаг №1

Нут промити.

Шаг №2

Нут викласти в каструлю, залити холодною водою. Замочити на 3-4 години (на ніч). Воду злити, залити свіжу воду. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Шаг №3

Варити нут на слабкому вогні до готовності (1-2 години). Відвар злити в склянку (він може стане в нагоді).

Шаг №4

Відібрати 1-2 ст. ложки нуту для прикраси. Блендером збити нут в однорідну масу.

Шаг №5

До нуту додати сік одного лимона, кунжутовую пасту, сіль, спеції. Можна за бажанням додати часник.

Шаг №6

Всі добре збити блендером. Можна додати трохи нутового відвару.

Шаг №7

Диво-паштет «Хумус» готовий. Викласти в салатницю, прикрасити вареним нутом і зеленню, скропити оливковою олією і можна подавати.
Приємного апетиту!

Вгору