Чорний бургер з куркою

14

Бургер з чорного тіста, з куркою, омлетом, легким овочевим салатом. Тісто для бургера — з чорнилом каракатиці.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 170 г
  • Вода — 80 г
  • Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 15 г
  • Чорнило каракатиці — 0,5 ч. л.
  • *
  • Куряче філе — 120 г
  • Помідор — 30 г
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Лист салату — 5 г
  • Капуста червона — 20 г
  • Морква — 10 г
  • Огірок — 30 г
  • Цибуля — 20 г
  • Зелень (петрушка, кінза)
  • Сир — 20 г
  • Оцет
  • Сіль
  • Цукор
  • Для соусу-спайс:
  • Майонез — 25 г
  • Соус кімчі бейс — 5 м
Приготування

Як робити: Чорний бургер з куркою? Дуже просто читайте далі...

1. Для тіста змішуєте дві частини борошна з однією частиною води. Додати масло, сіль, дріжджі, цукор, чорнило каракатиці, перемішуєте ложкою — і у вас повинна вийде рідка маса, навіть тестом не назвеш. Накриваєте миску з тістом харчовою плівкою і залишити в теплі на 4 години.

2. Переносимо тісто на робочу поверхню з великою кількістю борошна, присипаємо тісто зверху борошном і вмішуємо борошно в тісто, підгинаючи краю в центр. Борошна тесту давайте стільки, скільки він візьме, для того, щоб його можна було взяти в руки для подальшої роботи, і не більше.

3. Далі ділимо тісто на шматочки близько 100 грам. Вийде десь три шматочки. Скачуємо їх в кульку, і кладемо на присипаний борошном пергамент, в циліндричну форму. Накриваємо чим-небудь і даємо підійти і збільшитися в розмірах в три рази.

4. Далі переносимо булочки в розігріту до 220 градусів духовку і готуємо 15-18 хвилин.

5. Поки булочки остигають, куряче філе розрізаємо уздовж, відбиваємо, солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції (я додаю фахітос), обсмажуємо на максимальному вогні з двох сторін, хвилини по 2. Потім вливаємо 50 грам води і накриваємо кришкою. Через 8 хвилин можна знімати з вогню.

6. Капусту, моркву, цибулю, огірок нарізаємо соломкою, змішати з оцтом, сіллю, цукром, додаємо петрушку і кінзу.

7. Смажимо омлет на сковороді, в тій же формі, в якій готувалися булочки.

8. Остиглу розрізаємо булочку на дві частини, змащуємо соусом, кладемо лист салату, курку, пару гуртків помідора, омлет, салат. Накриваємо другою частиною булочки.

9. Подавав з картоплею фрі, і спайс-соусом. Приємного апетиту!

Вгору