Чорба з півня

11

Молдавська чорба - родичка шурпи, готується з домашньої птиці та домашніх овочів.

Продукти
  • Курячий бульйон - 2 л
  • Морква - 150 г
  • Цибуля - 100 г
  • Картопля - 300 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Перець болгарський - 0,5-1 шт.
  • Оцет винний - 1-2 ст. ложка
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Зелень петрушки - 0,5 пучка, Сіль - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
Приготування

Як робити: Чорба з півня? Дуже просто читайте далі...

Я бульйон приготувала заздалегідь. Але його можна приготувати відразу, тоді час приготування збільшується на годину. Для приготування бульйону потрібно шматок курки (обов'язково домашньої, інакше яка ж це чорба вийде!) залити водою, довести до кипіння, варити при слабкому вогні 40-50 хвилин. Потім посолити і варити ще 5 хвилин.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати чорбу:

Морква очистити, вимити і нарізати напівкруглими скибочками завтовшки 0,4-0,5 мм

Шаг №2

Цибулю очистити і порубати.

Шаг №3

Картоплю очистити, вимити і нарізати брусочками.

Шаг №4

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти моркву і цибулю, обсмажувати їх, помішуючи, на середньому вогні 10-15 хвилин.

Шаг №5

Потім додати оцет, перемішати і обсмажувати ще 2-3 хвилини.

Шаг №6

М'ясо вийняти з бульйону.

Шаг №7

У бульйон викласти коріння і картоплю. Накрити кришкою і варити при слабкому кипінні 15 хвилин.

Шаг №8

Поки картопля вариться, помідор обшпарити окропом, зняти шкірку.

Шаг №9

Перетерти помідор в пюре (я перетирала блендером).

Шаг №10

Болгарський перець вимити і дрібно нарізати.

Шаг №11

Додати в суп перетертий помідор, солодкий перець і мелений червоний перець. Закрити кришкою і варити чорбу ще 5 хвилин.

Шаг №12

Борошно підрум'янити на сухій сковороді на середньому вогні. Це займе як раз 5 хвилин.

Шаг №13

Акуратно заправити суп обсмаженої борошном, перемішати. Перевірити на сіль, якщо треба, досолити. Варити чорбу ще 5 хвилин, а потім вимкнути суп.

Шаг №14

Зелень вимити й нарізати.

Шаг №15

При подачі посипати чорбу зеленню. У кожну тарілку обов'язково покласти шматок курки.

Вгору