Чізкейк з яблуками

10 12

Незвичайний домашній чізкейк, рецепт приготування з яблуками.

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 1/2 склянки
  • Цукор коричневий - 1/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 склянка
  • Вівсяні пластівці швидкого приготування - 1/4 склянки
  • Волоський горіх (подрібнений) - 1/4 склянки
  • Кориця мелена - 1/2 ч. л.
  • *
  • Для начинки:
  • Вершковий сир - 450 г
  • Молоко солодке, концентроване - 400 г
  • Яблучний сік концентрований - 1/2 склянки
  • Яйця (злегка збиті) - 2 шт.
  • *
  • Для верху:
  • Яблука (чищені і порізані тонкими скибочками) - 2 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • Кориця мелена - 1/4 ч. л.
  • Яблучний сік концентрований - 1/4 склянки
Приготування

Як робити: Чізкейк з яблуками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати чізкейк з яблуками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. У невеликій мисці збити коричневий цукор і 1 / 2 склянки вершкового масла до пишного стану. Поступово ввести борошно, вівсяні пластівці, волоський горіх і корицю, добре перемішати. Круглу форму, діаметром 22 см злегка змастити маслом, викласти в промаслений форму тісто і пальцями розрівняти по всій поверхні, утворюючи бортики висотою близько 3 див. Поставити форму на деко і випікати близько 10 хвилин. Дістати корж з духовки і залишити охолоджуватися на решітці.

2. Тим часом у великій мисці збити вершковий сир до пишного стану. Поступово ввести молоко і яблучний сік, довести до кремоподібного стану. Потім вбити яйця і злегка збити на мінімальній швидкості, тільки для того, щоб добре перемішати. Вилити цю масу в підготовлений корж і поставити в духовку.

3. Випікати близько 40-45 хвилин. Дістати готовий пиріг з духовки і залишити остигати при кімнатній температурі на решітці хвилин на 10. Акуратно провести ножем по краю пирога і звільнити його від форми, дати охолонути на решітці протягом 1 години. Потім поставити пиріг в холодильник на ніч.

4. У великій сковороді розігріти 1 ложку вершкового масла, викласти яблука і готувати на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Прибрати сковороду з плити і залишити на столі на 5 хвилин. Викласти яблука на чізкейк.

5. У невеликому сотейнику змішати крохмаль, корицю і яблучний сік. На середньому вогні довести масу до кипіння. Зменшити вогонь і готувати, постійно помішуючи, близько 1 хвилини, до загустіння. Полити цим соусом чізкейк. Поставити чізкейк з яблуками в холодильник на 1 годину.

Порізати чізкейк на порційні шматочки і подавати охолодженим.

Вгору