Чізкейк з полуничним соусом

14

Чізкейк готується з вершкового сиру і подається з соусом з полуниці.

Продукти
  • Сир вершковий (розм'якшений) — 350 г
  • Яйця великі — 4 шт.
  • Вафлі ванільні — 20 шт
  • Цукор — 1,5 склянки+0,5 склянки
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Яєчні білки — 3 шт.
  • Олія рослинна
  • Крохмаль кукурудзяний — 3 ст. л.
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Полуниця свіжа для прикраси (за бажанням)
  • *
  • Для соусу:
  • Полуниця свіжа (різана скибочками) — 650 г
  • Вода — 0,5 склянки
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Вода — 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 2 ч. л.
  • Лимонний сік — 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Чізкейк з полуничним соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. В чашу кухонного процесора помістити ½ склянки цукру, вафлі і дрібку солі, подрібнити до крошкообразного стану.

3. У невелику миску вилити 1 яєчний білок, збити до пишного стану. При включеному двигуні ввести в крошкообразную суміш 2 ст. ложки збитою білкової піни (іншу білкову піну видалити). Викласти цю масу в промаслений круглу роз'ємну форму діаметром 22 див. Помістити в духовку на 10 хвилин. Потім дістати з духовки, дати охолонути на решітці.

4. Зменшити Температуру в духовці до 150 градусів.

5. У великій мисці змішати 1,5 склянки цукру з крохмалем і дрібкою солі. Додати вершковий сир, збивати міксером на середньо-високій швидкості до однорідного стану. Потім зменшити швидкість до мінімальної, ввести ванільний екстракт і 1 ч. ложку лимонного соку. Потім ввести яйця (по одному за раз), добре збиваючи після кожного. Додати 2 залишився білка, добре збити.

6. Викласти сирну масу у форму з коржем і помістити в розігріту духовку, випікати чізкейк 1 годину і 15 хвилин. Потім вимкнути духовку і залишити в ній чізкейк на 30 хвилин. Дістати пиріг з духовки, лезом ножа провести по бортику. Дати десерту повністю охолонути, потім зняти форму і помістити чізкейк в холодильник на 8 годин, а краще на 12. Прикрасити пиріг полуницею.

7. Приготує соус. Різану полуницю змішати з ½ склянок води і 2 ст. ложками цукру в невеликому сотейнику. Поставити на срдене-сильний вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити соус близько 5 хвилин. Зняти сотейник з плити. Пропустити соус через сито, продавлюючи ягоди ложкою. Насіння видалити. Соус перелити обрано в сотейник. В окремій мисці змішати 1 ст. ложку води і 2 ч. ложки крохмалю, розмішати. Ввести цю суміш в сотейник з соусом, поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, до загустіння, близько 1 хвилини. Перелити соус з соусник і залишити при кімнатній температурі для охолодження. Потім ввести лимонний сік, перемішати.

8. Подавати чізкейк з полуничним соусом.

Вгору