Чізкейк з карамельно-ягідним соусом

7

Чізкейк з рікоттою і карамельно-ягідним соусом - легкий і красивий десерт.

Продукти
  • Рікотта - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Печиво (бісквіт) - 50 р
  • Заморожені ягоди - 150 г
  • Олія оливкова
Покрокове приготування

Шаг №1

Для початку ми повинні взяти сухе печиво або бісквіт і перетворити його блендером у велику крихту.

Шаг №2

На розігріту сковороду наливаємо оливкову олію і висипаємо в нього нашу крихітку. Перемішуємо, підсушуємо. Доводимо до хрусткого стану і залишаємо охолоджуватися.

Шаг №3

На сухій сковороді прогріваємо цукор.

Шаг №4

Якщо ви готуєте влітку, проблем з ягодами немає. Взимку можете використовувати заморожені. Додаємо трохи соку, що виділився з ягід, перемішуємо.

Шаг №5

Доводимо до стану карамелі.

Шаг №6

Додаємо ягоди на сковороду, прогріваємо, залишаємо ненадовго тушкуватися.

Шаг №7

Включаємо духовку.
Беремо яйця, відокремлюємо білки. Збиваємо їх.

Шаг №8

Цукор додаємо по чайній ложечці. Продовжуємо збивати.

Шаг №9

До збитим білків додаємо рікотту, акуратно перемішуємо.

Шаг №10

Перевіряємо наш «компот» на сковороді, соус загус, - відмінно, готово.

Шаг №11

Все підготовлено, збираємо наш чізкейк. Можна це зробити в одній формі, але вийде дуже красиво, якщо ви приготуєте його порційно.
Для цього на покритий пергаментом деко ставимо циліндричні формочки. Вниз насипаємо шар підсушеної крихти.

Шаг №12

На нього викладаємо рікотту з білками - не до самого верху, суміш буде підніматися.

Шаг №13

Запікаємо в духовці при температурі 220 градусів всього 10 хвилин.

Шаг №14

Переносимо наш чізкейк на тарілку, акуратно знімаємо формочку.

Шаг №15

Посипаємо чізкейк і тарілку хрусткою крихтою печива або кранчами.

Шаг №16

Викладаємо поруч карамельно-ягідний соус.

Шаг №17

Наш десерт готовий. Вийшло маленьке, але дуже витончена твір, ніжне, смачне і корисне. Насолоджуйтесь!

Вгору