Чізкейк з домашнім вершковим сиром

13

Багато хто з нас дуже люблять цей тортик, але приготувати його вдома не завжди виходить. Одна з причин — вершковий сир, який необхідний для приготування чізкейку, коштує недешево. Але я для себе знайшла не дуже складний і недорогий рецепт чізкейку з домашнього вершкового сиру.

Продукти
  • Для тіста:
  • Печиво сухе (наприклад, ювілейне або топлене молоко) — 250 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Для начинки:
  • Сир вершковий (домашній) — 450 г
  • Цукор — 1 склянка
  • Яйце — 4 шт.
  • Сметана — 400 мл
  • Ванілін — 1 пакетик
  • Для домашнього вершкового сиру:
  • Кефір — 0,5 л
  • Ряжанка — 0,5 л
  • Сметана — 0,3 л
  • Яблучний або винний оцет — 1 ст. ложка
  • Сіль — 2 щіпки
Приготування

Як робити: Чізкейк з домашнім вершковим сиром? Дуже просто читайте далі...

Для початку ми приготуємо свій, домашній вершковий сир (cream-cheese).

Змішаємо в каструлі сметану, ряжанку, кефір, додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо до утворення однорідної маси.

Беремо друшляк або сито, ставимо на велику ємність, в яку буде стікати сироватка. Застеляємо друшляк щільною чистою тканиною, виливаємо на тканину нашу масу і залишаємо на пару годин при кімнатній температурі.

Через дві години, коли маса почала злегка густіти, загортаємо тканину і відправляємо наш майбутній сир на добу в холодильник.

Через добу дістаємо сир з друшляка, перекладаємо в чисту ємність.

Все, смачний і ніжний вершковий сир готовий. Тепер можна приступати до приготування торта.

Покрокове приготування

Шаг №1

Печиво подрібнюємо в блендері в крихту.

Шаг №2

До цієї крихті додаємо масло і яйце, вимішуємо тісто.

Шаг №3

У формі для торта формуємо дно і бортики з тіста. Форму краще брати роз'ємну, з неї зручніше витягувати готовий торт. Тепер відправляємо наш тісто у формі в холодильник.

Шаг №4

Тим часом займемося приготуванням начинки.
Вершковий сир збиваємо блендером і поступово додаємо цукор.
Далі вбиваємо по одному всі яйця, додаємо ваніль і в останню чергу — сметану.

Шаг №5

Коли начинка буде готова, дістаємо з холодильника форму з тестом, виливаємо в неї начинку.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Через 40 хвилин духовку вимикаємо, але торт з неї не дістаємо, залишаємо його там остигати ще на годинку, щоб він добре пропікся.

Шаг №6

Потім дістаємо торт з духовки, даємо йому остаточно охолонути і відправляємо в холодильник не менше ніж на 4 години. В ідеалі на ніч.
Вранці дістаємо з холодильника наш тортик. Тепер можна акуратно витягнути його з форми. Прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.

Шаг №7

Звичайно, приготування цього торта досить трудомістке і часу йде багато, але повірте, це того варто. Торт виходить дуже ніжним і смачним.
Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору