Чізкейк з білим шоколадом і вишнями

13

В чізкейк можна додавати практично будь-які фрукти. Я змішую вершковий сир з розтопленим білим шоколадом і кладу в пиріг вишні.

Продукти
  • Для начинки:
  • Білий шоколад (розламаний на шматочки) - 200 г
  • Вершковий сир - 680 г
  • Цукор білий - 80 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Вершки кулінарні жирні - 200 г
  • Яйця середнього розміру - 4 шт.
  • Вишні свіжі без кісточок - 230 г
  • *
  • Для коржа:
  • Масло вершкове - 50 г
  • Печиво пісочне - 250 г
  • Мед рідкий - 2 ст. л.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • *
  • Для глазурі:
  • Сметана жирна - 250 г
  • Вишні цілі для сервірування
Приготування

Як робити: Чізкейк з білим шоколадом і вишнями? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати чізкейк з білим шоколадом і вишнями:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну роз'ємну форму діаметром 23 див Печиво подрібнити в кухонному процесорі або поклавши в пакет і пройшовшись по ньому качалкою. У сотейнику розтопити вершкове масло з медом, потім зняти сотейник з плити і висипати в нього розкришене печиво і добре перемішати його з маслом. Висипати цю масу в підготовлену форму і руками утрамбувати хлібні крихти, утворюючи корж з високими бортиками.

2. Поставити форму з коржем в розігріту духовку, запікати при 150 градусах близько 5 хвилин.

3. Білий шоколад розтопити на водяній бані, потім зняти з лазні, перемішати і залишити остигати при кімнатній температурі хвилин на 5.

4. Тим часом приготувати начинку. У великій мисці збити вершковий сир з цукром і ваніллю, поступово ввести вершки, а потім яйця, добре збиваючи після кожного. Ввести в цю суміш розтоплений шоколад.

5. На дно коржа у формі викласти вишні без кісточок і залити їх сирною масою, поставити в духовку і випікати чізкейк з білим шоколадом і вишнями 23-45 хвилин, до легкого зміни в кольорі. Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити чізкейк остигати в духовці протягом приблизно 30-40 хвилин. Потім поставити чізкейк з вишнею в холодильник на ніч (мінімум на 6 годин).

6. Перед подачею провести ножем по краях форми, щоб корж добре відійшов від бортів. Звільнити чізкейк від форми і перекласти на блюдо. Залити готовий чізкейк з вишнею сметаною і прикрасити вишнями.

Вгору