Часниковий соус

6

Часниковий соус готується на основі сметани, з додаванням печеного часнику і трав.

Продукти
  • Часник — 1 головка
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Трави, суміш (петрушка, базилік, чебрець, шавлія) — 2 жмені
  • Сметана — 0,25 склянки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Часниковий соус? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати часниковий соус:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. З головки часнику зняти верхню плівку, але не розділяти зубки. Гострим ножем зрізати біля головки часнику верхівку (фото 1).

2. Покласти голівку часнику в невелику жароміцну форму, скропити оливковою олією (фото 2). Накрити фольгою і помістити в розігріту духовку хвилин на 35-40.

3. Дістати часник з духовки, дати трохи охолонути, а потім видавити з кожного зубчики м'якоть (фото 3). М'якоть часнику скласти в чашу кухонного процесора, додати трави і сметану, добре подрібнити. Потім перелити часниковий соус в невеликий сотейник і поставити на слабкий вогонь. Розігріти часниковий соус до гарячого стану, але не доводити до кипіння. Посолити і поперчити часниковий соус за смаком.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Шаг №3

Фото 3.

Вгору