Чеська «Панадель»

12 3 30 хв. 180 хв.

Мешканці Праги вважають, що той, хто вперше відвідав чеську столицю для знайомства з національною кухнею повинен відвідати який-небудь невеликий ресторанчик в старому місті, де йому подадуть суп «Панадель» (його ще називають «Челестіно»). До Праги далеко, а приготувати «Панадель» можна і вдома. Адже насправді це міцний яловичий бульйон з млинцями.

Продукти
  • Для бульйону:
  • м'ясо-кісткове яловичина (у мене хороший шматок яловичої грудинки) - 750 г (500 г м'яса і 250 г кісток)
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Перець чорний горошком - 6-8 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий, неочищений - 0,5 шт
  • Морква невелика - 1 шт.
  • Корінь селери - 1 шматочок
  • (Можна ще додати шматочок кореня петрушки), Сіль
  • Для млинчиків:
  • Молоко - 0,5 склянки
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло вершкове - 30 г
Покрокове приготування

Шаг №1

М'ясо вимити. Корінці почистити.

Шаг №2

М'ясо залити 1,5 л води і поставити на вогонь. Зняти піну, зменшити вогонь до мінімуму, трохи посолити і варити 2,5-3 ч. Через годину вкинути в бульйон неочищену цибулину, корінці, лавровий лист, перець і зелень. Готове м'ясо повинне відставати від кісток, а бульйон бути міцним і прозорим.

Шаг №3

З молока, яйця, солі, масла і борошна приготувати тісто для млинців. Масло попередньо розтопити.

Шаг №4

Спекти 2-3 млинця.

Шаг №5

Спечені млинці розрізати на тонкі смужки.

Шаг №6

У тарілку покласти м'ясо, налити бульйон і опустити в нього млинці. Суп подають гарячим.
Приємного апетиту!

Вгору