Чеські кнедлі

Кнедлі - виняткова особливість чеської кухні. Найпопулярніші класичні кнедлі з дріжджового тіста. Їх часто використовують як гарнір до тушкованої капусти, до м'ясних гуляшам і перкельтам. А можна просто подати кнедлі з заправкою з масла, зелені і часнику.

Продукти
  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Молоко - 250 мл
  • Дріжджі свіжі - 20 г
  • Яйця - 1 шт
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Сіль - щіпка
Приготування

Як робити: Чеські кнедлі? Дуже просто читайте далі...

Кнедлі готують з дріжджового тіста, а також з вареної картоплі, сирного або манного тіста, додають шматочки булки. Кнедлики можуть бути без начинки і з начинкою: м'ясної, ягідної, з варенням.

Покрокове приготування

Шаг №1

Дріжджі розчинити в теплому молоці.

Шаг №2

Просіяти борошно, додати сіль і цукор, додати розчинені дріжджі. Замісити круте тісто і поставити на 1-1,5 години в тепле місце бродити. Тісто має бути добре вымешанным і не липнути до мисці, ні до рук. Тісто присипати борошном і накрити чистим рушником.

Шаг №3

Коли тісто підніметься, ділимо його на кілька частин. З них формуємо «батони» (чехи називають їх «шишки»). В чеських магазинах продають «шишки» довжиною 25-30 см і діаметром 8 див. В домашніх умовах готують поменше.
У мене вийшло 4 «батона» довжиною 18-20 см і діаметром 5 см
Найкраще готувати кнедлі на пару, тобто в пароварці. Укладаємо «батони» в контейнери пароварки, змащені маслом, враховуючи, що тісто трохи зросте. Готувати 20 хвилин, але час залежить від величини «батонів».

Шаг №4

Готові «батони» порізати на частини.

Шаг №5

Дуже смачно з тушкованим м'ясом. Такі або схожі кнедлі готують і в українському Закарпатті.
Приємного апетиту!

Вгору