Чорничний пиріг

Чорничний пиріг - класика американської кухні. Це рецепт простого пирога з готового листкового тіста, з начинкою з чорниці, бананів і мигдалю.

Продукти
  • Листкове тісто (готове, заморожене) - 1 кг
  • Чорниця - 0,5 кг
  • Банан - 1 шт.
  • Мигдаль (мигдальна стружка) - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Цукрова пудра - 80 г
  • Кориця мелена - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 15 г
Приготування

Як робити: Чорничний пиріг? Дуже просто читайте далі...

Листкове тісто попередньо розморожуємо.

Покрокове приготування

Шаг №1

Банан ріжемо дрібними шматочками.

Шаг №2

Моєму чорницю і сушимо на паперовому рушнику. Додаємо чорницю до банану.

Шаг №3

Додаємо мигдальне стружку, цукрову пудру, корицю. (Пиріг буде смачніше, якщо мигдальне стружку попередньо обсмажити.)

Шаг №4

Добре перемішуємо.

Шаг №5

Розкачуємо половину розмороженого тесту.

Шаг №6

Змащуємо маслом форму для випікання (діаметром 25 см і висотою приблизно 3-3,5 см) і викладаємо в неї тісто так, щоб краї злегка звисали з бортів форми.

Шаг №7

Відокремлюємо яєчний білок, збиваємо його в густу піну і акуратно змішуємо з чорницею і іншими інгредієнтами.

Шаг №8

Начинку викладаємо на тісто. Розрівнюємо.

Шаг №9

Розкачуємо другу половину тіста.

Шаг №10

Краї тіста змащуємо збитим жовтком.

Шаг №11

Накриваємо пиріг другою половиною тіста і прокатує по краях форми качалкою.

Шаг №12

Видаляємо зайве тісто.

Шаг №13

Проколюємо тісто зверху зубочисткою або ножем, щоб видалити зайве повітря.
На поверхні пирога можна зробити ножем легкі надрізи у вигляді сітки.

Шаг №14

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Випікаємо чорничний пиріг в духовці приблизно 25-30 хвилин.

Шаг №15

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.

Шаг №16

Приємного апетиту!

Вгору