Сочевиця зі шпинатом

12 6

Чорна сочевиця зі шпинатом - корисне, смачне вегетаріанське блюдо.

Продукти
  • Чорна сочевиця - 1 склянка
  • Масло оливкове - 2 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Кумін мелений - 1/2 ст. л.
  • Імбир мелений - 1/2 ч. л.
  • Овочевий бульйон - 2 1/2 склянки
  • Листя молодого шпинату - 100 г
  • Свіже листя м'яти - 2 ст. л.
  • Свіже листя кінзи - 1 ст. л.
  • Свіже листя петрушки - 1 ст. л.
  • Лимонний сік, Сіль і чорний мелений перець, Лимонна цедра для сервірування
Приготування

Як робити: Сочевиця зі шпинатом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати чорну сочевицю зі шпинатом:

1. У великій сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Викласти на розігріту сковороду цибулю і готувати, помішуючи, хвилин 6-8. Потім додати в сковороду часник, кумін і імбир, готувати, помішуючи, до темно-золотистого кольору цибулі.

2. Висипати в сковороду сочевицю, залити бульйоном (рідина повинна бути вище сочевиці на 2,5 см), довести масу до кипіння. Зменшити вогонь і готувати близько 20-30 хвилин, до м'якого стану сочевиці.

3. Тим часом шпинатні листя добре промити під проточною водою, осушити. М'яту, кинзу і петрушку дрібно порізати.

4. Викласти в сковороду з сочевицею шпинатні листя, готувати близько 2 хвилин, потім додати трави, спеції, налити за смаком лимонний сік. Перекласти чорну сочевицю зі шпинатом на сервірувальну тарілку, прикрасити лимонною цедрою.

Вгору