Сочевиця з помідорами

7 1

Страва бразильської кухні, адаптоване для приготування в мікрохвильовій печі.

Продукти
  • Сочевиця - 50-70 г
  • Помідори - 1 шт.
  • Цибуля - 0,25-0,5 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. ложка
  • Сіль - 0,25 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
  • Лимонний сік (за бажанням) - 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Сочевицю промити, замочити на 30 хвилин. Потім залити свіжою водою так, щоб вона вкрила на палець сочевицю.
Готувати в мікрохвильовій печі при максимальній потужності 10 хвилин. Не солити.

Шаг №2

Цибуля очистити, вимити й нарізати.

Шаг №3

Змішати з оливковою олією. Готувати у мікрохвильовій печі при максимальній потужності 2 хвилини.

Шаг №4

Помідор обшпарити окропом і зняти шкірку.

Шаг №5

Підготовлений помідор дрібно нарізати.

Шаг №6

Змішати нарізаний помідор з припущенної цибулею. Готувати у мікрохвильовій печі при максимальній потужності 5-6 хвилин. Помідори повинні зовсім розм'якнути.

Шаг №7

Додати сіль і перець. Якщо помідори солодкі, можна додати лимонний сік або оцет.

Шаг №8

Змішати з сочевицею.

Готувати в мікрохвильовій печі при максимальній потужності 3-4 хвилини.

Шаг №9

Приємного апетиту!

Вгору