Сочевиця з морквою

11 4

Так сочевицю з морквою традиційно готують в Туреччині.

Продукти
  • Олія оливкова першого холодного віджиму - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний півкільцями) - 1 1/2 склянки
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Перець чилі мелений, не дуже гострий (бажано алеппо, з особливим вишуканим ароматом) - 1/2 ч. л.
  • Морква (різана півмісяцем) - 450 г
  • Сіль морська - 3/4 ч. л.
  • Вода - 3 склянки
  • Сочевиця зелена суха - 1 склянка
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Йогурт натуральний - 1/4 склянки
  • Свіжий кріп для сервірування (за бажанням)
Приготування

Як робити: Сочевиця з морквою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати сочевицю з морквою:

1. У великому сотейнику на середньому вогні розігріти оливкову олію. Висипати в розігрітий сотейник лук і смажити, помішуючи, до золотистого кольору, близько 9 хвилин. Потім додати часник і готувати ще 1 хвилину. Ввести томатну пасту і перець, готувати, помішуючи, приблизно 30 секунд. Викласти в сковороду різану моркву, посипати 1/4 чайної ложки солі і готувати близько 1 хвилини. Зняти сотейник з плити.

2. В іншій великій сотейник насипати сочевицю, залити 3 склянками води, довести до кипіння, накрити сотейник кришкою і готувати на середньо-слабкому вогні близько 30 хвилин. Після закінчення цього часу зняти кришку, збільшити вогонь, ввести в сотейник цибульну суміш і готувати, помішуючи, близько 2 хвилин, до випаровування рідини. Потім ввести 1/2 чайної ложки солі і перець. Накрити сотейник рушником і залишити сочевицю з морквою при кімнатній температурі до охолодження.

Подавати сочевицю з морквою теплою чи холодною, з натуральним йогуртом і свіжим кропом.

Вгору