Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню

12

Рецептів чебурека в Мережі багато. І в цьому немає нічого дивного - подароване кримськими татарами блюдо зайняло тверду позицію серед хітів вуличного фаст-фуду. Багато хто пам'ятає ТІ чебуречні, де продавали хрусткі, ароматні, з пилу, з жару, соковиті, з м'ясною начинкою чебуреки. Ходили поїсти чебуреків, брали додому. Це зараз піцу додому несуть розігріти, а раніше бігли, поспішали з чебуреками - поки не охололи. Але все змінюється. Немає вже тих чебуреків в помині, ніхто тісто сам не місить... А я з чебуреками до вас. Тільки чебуреки будуть в цей раз без м'яса.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 1 склянка
  • Рослинна олія (будь-яке) - 5 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Для начинки:Рис відварний - 1 чашка
  • Яйця, зварені круто - 2 шт
  • Сметана (жирна) - 1 ст. л.
  • Зелена цибуля
  • Петрушка
  • Кріп
  • Помідори черрі (за бажанням)
  • Рослинна олія для смаження
Приготування

Як робити: Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню? Дуже просто читайте далі...

Автор рецепта: sergej-pozhar

Покрокове приготування
1 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 1

Приготування чебуреків:
Не знаю як ви, а я люблю всякі різниці. Ось і зараз візьмемо чашку приготованого відкидного рису, два зварених круто яйця, пір'я зеленої цибулі, петрушку і кріп.

:)
2 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 2

Готуємо начинку для чебуреків. Нарізати зелень, цибулю. Яйця покришити. Додати до рису, посолити, поперчити, перемішати.

3 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 3

Приготувати тісто для чебуреків. Борошно просіяти, посолити.
Скрізь пишуть масло змішати з водою і розігріти, - от не робимо так. Підготувати гарячу воду. У борошні зробити воронку - дати масло.

4 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 4

Мама (скільки живу - пам'ятаю) завжди перемешивала ось так ножем масло і борошно. І мене так навчила - як маятником лезом по трохи загрібати борошно з маслом змішувати.

5 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 5

Потім підливаємо воду і так само продовжуємо перемішувати.

6 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 6

Знову воду.

7 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 7

Ще раз, поки тісто не почне відставати від рук.

8 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 8

Тісто для чебуреків має стати еластичним і ніжним, легко відстає від рук.

9 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 9

Ось тут, увагу: внутрішньою частиною кисті руки, сильно вдавлюючи тісто прокатати його вперед,

10 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 10

Потім, те ж іншою рукою в інший бік. Цей процес продовжувати не менше 10 хв.
Прикрити грудку тіста тканиною і залишити його на півгодини-годину відстоюватися.

11 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 11

Протягом цього часу тісто пром'яти ще раз або два.

12 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 12

Розкачайте тісто тонко, на одну половинку покладіть начинку.

13 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 13

Додайте ложку жирної сметани.

14 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 14

А можна і так ще - з помідорами черрі.

15 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 15

Загорніть краю, попередньо промазав їх водичкою, втисніть краю виделкою.

16 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 16

17 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 17

У сковороді розігрійте олію і обсмажте чебуреки.

18 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 18

Викласти чебуреки треба на серветку або паперовий рушник - стече зайвий жир.

19 Чебуреки з рисом, яйцем і зеленню, шаг 19

А тепер налітай! Можна з бульйоном, а можна і без.
Приємного апетиту!

Вгору