Чебуреки на кефірі

6

Приготування тесту на кефірі не буде складним завданням навіть для господині з мінімальним досвідом. Готується таке тісто елементарно. Ідеально до нього підходить м'ясна або грибна начинка.

Продукти
  • Фарш м'ясний — близько 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Кефір — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 400 г
  • Приправа універсальна
  • Масло рослинне для смаження
Покрокове приготування

Шаг №1

Для тарілки соковитих чебуреків нам потрібно: близько 400 грам м'ясного фаршу, 100 грам цибулі, 400 г борошна, яйце, склянка кефіру, приправа.

Шаг №2

Готуємо начинку. Цибулю чистимо і пропускаємо через м'ясорубку (або натираємо на дрібній тертці) і змішуємо з фаршем, додаємо улюблені м'ясні спеції.

Шаг №3

Обсмажуємо суміш на мінімальній кількості ложці масла або жиру близько 10 хвилин.

Шаг №4

Поки начинка остигає, займаємося приготування тіста. Поступово вливаємо в борошно кефір, вибиваємо яйце і замішуємо. Зверніть увагу на те, що тісто має бути м'яким.

Шаг №5

Розкачуємо тісто в пласт товщиною до одного сантиметра. Кухлем або блюдечком вирізаємо кола діаметром близько 10 сантиметрів.
На одну половинку кожного кола викладаємо приблизно 2 столові ложки начинки.

Шаг №6

Склеюємо краю, фіксуємо виделкою.

Шаг №7

Смажимо чебуреки на розігрітому рослинному маслі по 5-7 хвилин, до золотистого кольору з кожної сторони. Вогонь повинен бути середнім. Готовність тіста перевіряємо виделкою.

Шаг №8

Приємного апетиту!

Вгору