Чебуреки

11 10 60 хв. 90 хв.

Ці пухирчасті рум'яні чебуреки - хрусткі і м'які одночасно! Тісто для чебуреків по цьому рецепту виходить незвичайно смачним і ніжним, а начинка - ароматною і соковитою. Такі чебуреки з'їдаються в одну мить!

Продукти
  • Борошно - 4-5 склянок
  • М'ясний фарш (свинина+яловичина) - 0,5 кг
  • Ріпчаста цибуля - 4 шт.
  • Гаряча вода для тіста - 1 склянка
  • Вода (кефір або бульйон) для начинки - 1 склянка
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія - 5 ст.л. в тісто + 1 склянку для смаження
Покрокове приготування
1 Чебуреки, шаг 1

З цієї кількості продуктів виходить 30 чебуреків.

:)
2 Чебуреки, шаг 2

Приготування чебуреків:

Борошно просіваємо в глибоку миску.

3 Чебуреки, шаг 3

Додаємо половину чайної ложки солі.

4 Чебуреки, шаг 4

Гарненько перемішуємо.

5 Чебуреки, шаг 5

Додаємо рослинне масло.

6 Чебуреки, шаг 6

Вливаємо в миску гарячу воду, швидко розмішуємо масу ложкою і замішуємо тісто.

7 Чебуреки, шаг 7

8 Чебуреки, шаг 8

Продовжуємо вимішувати на стіл, посипаний борошном.

9 Чебуреки, шаг 9

Тісто для чебуреків повинно вийти м'яким, еластичним і пружним.

10 Чебуреки, шаг 10

Даємо тісту для чебуреків півгодинки відпочити.

11 Чебуреки, шаг 11

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

12 Чебуреки, шаг 12

Фарш кладемо в глибоку посуд, злегка місимо його руками до однорідності.

13 Чебуреки, шаг 13

Додаємо цибулю.

14 Чебуреки, шаг 14

Додаємо чорний перець, сіль і стакан води для соковитості начинки.

15 Чебуреки, шаг 15

Гарненько перемішуємо.

16 Чебуреки, шаг 16

Повертаємося до тесту - відщипуємо від нього невеликі кульки і дуже тоненько розкачуємо.

17 Чебуреки, шаг 17

18 Чебуреки, шаг 18

Ліпимо чебуреки.

19 Чебуреки, шаг 19

На одну половину тіста кладемо столову ложку начинки і складаємо коло навпіл, накривши фарш другою половинкою.

20 Чебуреки, шаг 20

Ретельно скріплюємо, стежимо за тим, щоб усередині не залишалося повітря.

21 Чебуреки, шаг 21

При бажанні можна зробити ось такий «гребінець» з допомогою виделки.

22 Чебуреки, шаг 22

23 Чебуреки, шаг 23

Занурюємо чебуреки у велику кількість киплячої олії...

24 Чебуреки, шаг 24

...і смажимо чебуреки до рум'яного кольору по 1-2 хвилини з кожного боку.

25 Чебуреки, шаг 25

Смачні та хрусткі готові чебуреки!
Приємного апетиту!

Вгору