Чаудер - класичний морський суп

13

Чаудер - це всього лише суп, але без нього не можна навіть уявити американську домашню кухню. Пропоную рецепт канадського чаудера, приготованого сестрою.

Продукти
  • Нарізане філе риби без кісток (хек, скумбрія, лосось)- 1 склянка
  • Інші морепродукти (креветки, шматочки лобстера, краби, мідії, устриці) - 1 склянка (можна використовувати готовий пакет морепродуктів)
  • Картопля - 2 великих
  • Селера - 1-2 втечі
  • Цибуля - 1 шт.
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • рибний бульйон або вода - 2 склянки
  • Борошно - 1 / 3 склянки
  • Молоко - 3 склянки
  • Лавровий лист - 1
  • Кріп сухий - 1 ч. ложка
  • Чебрець - 1 ч. ложка
  • Лимонний сік - 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
Приготування

Як робити: Чаудер - класичний морський суп? Дуже просто читайте далі...

Походження своє морський суп чаудер веде з прибережних містечок Нової Англії, з так званого середнього заходу США, де свіжі їстівні черепашки - зовсім не розкіш, а сама звичайна їжа, на зразок картоплі у нас. І суп з цих черепашок з додаванням бекону, солоних крекерів і вершків (тобто той самий чаудер) готують там і не згадати, з яких пір. Однак сьогоднішнє різноманітність рецептів чаудера Новою Англією не вичерпується. Чаудер готують у всіх штатах США, і кожен штат привносить в традиційний рецепт морського супу щось своє. Наприклад, у манхеттенському чаудере немає ніяких вершків, зате є помідори, а в Сан-Франциско чаудер варять на рибному бульйоні і з такою кількістю смачної океанічної риби, що він робиться схожий на якийсь сверхрасточительный буайбез. У штаті Вірджинія прийнято варити кукурудзяний чаудер у пору дозрівання врожаю кукурудзи, а в Нью-Мексико чаудер щедро приправляють чилі. У великому місті Нью-Йорку чаудер традиційно варять із суцільних консервів - з бульйону з молюсками в банку, з кукурудзи у банку, з крекерів в пачці з вершків в пакеті.

Готуємо канадський чаудер.

У великій каструлі на слабкому вогні підігріти і розм'якшити масло, додати дрібно нарізану селеру і цибулю, лавровий лист, кріп, сіль і мелений чорний перець. Тушкувати, помішуючи, 5 хвилин, поки цибуля не підрум'яниться до золотистого кольору. Додати картоплю, нарізану кубиками або кружечками. Залити водою або бульйоном, довести до кипіння. Варити 7-10 хвилин, поки картопля не буде майже готовим. Повільно розвести борошно молоком, і також повільно вилити суміш у суп, постійно помішуючи. (Замість молока і борошна можна додати 300г вершків). Додати рибу і морепродукти. Варити морський суп 5-8 хвилин, періодично помішуючи. Коли суп майже готовий, додати лимонний сік, сіль і перець за смаком. Подавати суп з морської крекерами.

Приємного апетиту!

Вгору